Op vrijdagavond 11 juni 2021 - in de Week van het Spannende Boek - komt thrillerschrijver Michael Berg naar de bibliotheek. Hij wordt van 20.00 tot 21.00 uur geïnterviewd over zijn werk. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwe boek De vermissing, dat in mei uitkomt. Het interview is gratis te volgen via een livestream op www.bibliorura.nl/michaelberg.

Kijkers kunnen Michael Berg vragen stellen via een live-chat en meedoen aan een online quiz waarmee een gesigneerd exemplaar van De vermissing te winnen is.

Over de schrijver

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Hij werd in 1956 geboren in Heerlen, studeerde Nederlands in Amsterdam en deed de Kleinkunstacademie. Na een korte carrière als zanger/muzikant werkte hij van 1982 tot 2004 voor de publieke omroep als onder andere presentator. Voordat hij in 2004 naar Frankrijk verhuisde, was hij programmaleider bij L1 Radio.

In Frankrijk begon hij met schrijven. Inmiddels verschenen bij The House of Books de thrillers Twee zomers (2008), Blind vertrouwen (2009), Een echte vrouw (2010), Hôtel du Lac (2011), Nacht in Parijs (2012), Heller (2014), Het meisje op de weg (2015), Broertje (2017) en Ik zie je (2019). In 2013 won hij voor Nacht in Parijs de Gouden Strop, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman. Ook daarna werd hij nog enkele keren genomineerd voor deze belangrijke prijs.

Sinds 2017 woont Michael Berg weer in Nederland. In mei verschijnt zijn tiende thriller: De vermissing. Hierin wordt Chantal Zwart, de journaliste uit Nacht in Parijs, geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school.

Week van het Spannende Boek

Lezerscommunity Hebban.nl organiseert van 7 t/m 13 juni de Week van het Spannende Boek 2021 met allerlei activiteiten en de uitreiking van de Hebban Thrillerprijs en de Gouden en Zilveren Strop.

Livestream

Het interview met Michael Berg wordt rechtstreeks uitgezonden op www.bibliorura.nl/michaelberg. Mochten de coronamaatregelen het toelaten dan kan er ook publiek bij het interview aanwezig zijn. Hou voor meer informatie over tickets en kosten de website van de bibliotheek in de gaten.