De Kinderboekenweek komt er weer aan! We hebben een mooi programma voor jullie gemaakt met leuke voorstellingen voor iedereen van 3 tot en met 12 jaar. Zo maken we kennis met een ridder die NEE zegt, reizen we door de tijd met Arie Vontura en gaan we op een muzikale reis langs de verhalen over de spin Anansi.

Deze ridder zegt nee
Op woensdag 30 september openen we de Kinderboekenweek met een voorstelling van Tante Thee Theater rondom het boek Deze ridder zegt nee van Lucy Rowland. Ridder Finn is de braafste en liefste ridder uit het dorp. Maar op een dag voelt hij een kriebel opkomen en roept hij heel hard NEE! Finn stopt niet meer met nee roepen tot de grote rode draak het dorp bezoekt. Natuurlijk mogen alle kinderen (en volwassenen) lekker meezingen en dansen met Tante Thee, dus het belooft een groot feest te worden!

Datum: woensdag 30 september
Tijd: 14.00 - 15.00 uur & 16.00 -17.00 uur
Locatie: Café Restaurant Rijstal ’t Venhof in Herkenbosch
Leeftijd: 3-7 jaar
Bestel hier je tickets voor Deze ridder zegt nee.

 

A. Vontura en de T.E.I.T. Machine
Op zondag 4 oktober zijn we te gast in ’t Paradies in Roermond voor een bijzondere voorstelling van Daan Draait. In het geheime laboratorium van Arie Vontura is een geweldige uitvinding gedaan: een speciale koptelefoon waarmee je door de tijd kunt reizen! Een tijdreis… dat klinkt natuurlijk wel heel erg gaaf. Maar werkt het apparaat wel zoals het hoort? Om meer te leren over de geschiedenis hoef je natuurlijk niet per se op reis door de tijd. Maar het is natuurlijk wel de leukste manier!

Datum: zondag 4 oktober
Tijd: 13.30 - 14.00 uur & 14.30 - 15.00 uur & 15.30 - 16.00 uur
Locatie: ’t Paradies in Roermond
Leeftijd: 8-12 jaar
Bestel hier je tickets voor A. Vontura en de T.E.I.T. Machine.

 

Op muzikale reis langs Anansi
We sluiten de Kinderboekenweek af met Jeritza Toney die ons meeneemt op een muzikaal avontuur over de verhalen van de spin Anansi. Over spin Anansi worden al eeuwenlang en over de hele wereld verhalen verteld. Maar of ze waar gebeurd zijn? Heeft deze spin met haar magische krachten echt bestaan? Dat weet niemand… In deze voorstelling gaan we lekker zingen en swingen, dus als je van muziek en gezelligheid houdt, is dit een echte aanrader! Bij deze voorstelling is ook Boekhuis De kleine Tovenaar aanwezig met een boekenstand.

Datum: zondag 11 oktober
Tijd: 13.30 - 14.10 uur & 15.30 - 16.10 uur
Locatie: De Donderie in Roermond
Leeftijd: 3-7 jaar
Bestel hier je tickets voor Op muzikale reis langs Anansi.

 

Vanwege de voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus hebben we ervoor gekozen om uit te wijken naar locaties buiten de bibliotheek waar meer ruimte is om iedereen te kunnen ontvangen. De Bibliotheek Bibliorura en ’t Venhof, ’t Paradies en de Donderie doen er alles aan om de activiteiten op een leuke en veilige manier te organiseren. We vragen alle bezoekers om niet eerder dan een kwartier voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn en na afloop van de voorstelling niet te lang te blijven hangen. Verder gelden de bekende maatregelen: houd anderhalve meter afstand tot andere bezoekers en medewerkers van de bibliotheek en de locatie (kinderen onderling mogen wel bij elkaar in de buurt komen), hoest en nies in je elleboog en blijf thuis als je klachten hebt of als iemand in je huishouden klachten heeft. Alleen samen kunnen we een succes maken van deze Kinderboekenweek.