Sinds 19 mei is de bibliotheek weer open en er zijn sindsdien regelmatig dingen veranderd in de bibliotheek. Gelukkig is er nu weer veel normaal, maar er zijn nog wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom zetten we alles nog even op een rijtje.

Openingstijden

De openingstijden zijn op dit moment als volgt:

Maandag 13.00 - 18.00 uur

Dinsdag 11.00 - 18.00 uur

Woensdag 11.00 - 18.00 uur

Donderdag 11.00 - 18.00 uur

Vrijdag 11.00 - 18.00 uur

Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Zondag gesloten

 

Lenen, verlengen en reserveren

Het lenen, verlengen en reserveren van boeken gaat weer op de normale manier en met de normale tarieven. Het aanvragen van boeken bij andere bibliotheken is ook weer mogelijk.

 • Leengeld bij basisabonnement: €0,15 per materiaal
 • Leengeld bij jeugd- en all-in-abonnement: €0
 • Leentermijn: 3 weken
 • Verlengen: €0,10 per materiaal
 • Lenen voor 6 weken: €0,35 per materiaal
 • Telaatgeld: €0,10 per materiaal per dag
 • Reserveren: €0,50
 • Aanvragen bij een andere bibliotheek (via bibliorura.nl): €3,50 (€2,50 als het boek uit Limburg komt)
 • Aanvragen via IBL (alleen in de bibliotheek mogelijk): €4,00

 

Maatregelen in de bibliotheek

Het inleveren van boeken kan alleen bij de computer aan de kant van de ingang van de bibliotheek. Lenen en verlengen kan bij de andere twee computers.

Op de trappen in de bibliotheek geldt nog steeds dat er éénrichtingsverkeer is. Van de parterre omhoog naar de eerste verdieping, van de eerste verdieping omhoog naar de tweede verdieping en vanaf de parterre omlaag naar de jeugdafdeling kan via de trappen aan de zijkant van het gebouw (in de hoek bij de lift en achter het inlichtingenbureau langs). Vanaf de tweede en eerste verdieping omlaag en vanaf de jeugdafdeling omhoog naar de parterre kan via de trap in het midden van de bibliotheek.

Het is niet meer verplicht om een mandje te gebruiken. De mandjes zijn nog wel beschikbaar, maar ze worden niet meer door ons schoongemaakt. Er staat desinfectiespray in de hal waarmee je eventueel zelf een mandje kunt schoonmaken.

De boeken die worden ingeleverd gaan twee dagen in quarantaine voordat ze weer uitgeleend worden. Het is daardoor niet mogelijk om de ingeleverde boeken die in de rode halkast staan te lenen.

 

Leestafel en studieplekken

De leestafel is open en alle kranten zijn weer beschikbaar om te lezen. Er staan wel wat minder stoelen, zodat iedereen op veilige afstand van elkaar kan zitten. Er staan handschoenen en desinfectiegel op de tafel, we adviseren je hiervan gebruik te maken als je kranten of tijdschriften leest.

Een deel van de studieplekken en een aantal computers zijn weer in gebruik. Je kunt dus weer in de bibliotheek terecht om te werken, iets te printen of het internet te gebruiken. Op elke verdieping staan handgel en desinfectiedoekjes waarmee je het toetsenbord en de muis kunt schoonmaken voor gebruik.

De studiezaal is nog niet beschikbaar.

 

Uiteraard gelden ook in de bibliotheek de algemene voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers, zowel binnen als buiten de bibliotheek.

 • Was je handen regelmatig.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C).
 • Blijf thuis als iemand in je huis koorts heeft (vanaf 38 C) en/of benauwdheidsklachten.