Ben je bang dat je zonder boeken komt te zitten de komende weken? Dat is nergens voor nodig! Online is namelijk een hoop leesplezier te beleven.

Natuurlijk kun je ook nu gewoon e-books lenen via de online bibliotheek. In deze infographic leggen we je uit hoe je je kunt registreren voor het lenen van e-books. De Luisterbieb is uitgebreid met ruim 100 nieuwe titels, die zowel voor leden als voor niet-leden beschikbaar zijn. 

Voor de jongste lezers zijn er leuke websites waar digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes op staan. Op Bereslim kun je bijvoorbeeld digitale prentenboeken lezen en leerzame taalspelletjes spelen. Op de Voorleeshoek staan een heleboel leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Op zowel Bereslim als de Voorleeshoek kun je inloggen met de gegevens van je bibliotheekabonnement: klik hier om in te loggen op Bereslim en klik hier om in te loggen op de Voorleeshoek. Op de Voorleeshoek kun je op dit moment ook een gratis abonnement afsluiten als je geen lid bent van de bibliotheek, omdat de scholen gesloten zijn.

Als je op deze link klikt, vind je nog veel meer leuke tips voor kinderen t/m 6 jaar. 

Op Junior Einstein kun inloggen met je bibliotheekabonnement om te oefenen voor vakken van de basisschool. Op Schooltv staan leuke en informatieve filmpjes voor kinderen tot 18 jaar. Op Yoleo kun je boeken lezen en luisteren tegelijk en spelenderwijs oefenen met lezen. Als je je biebabonnement koppelt aan je account, heb je toegang tot heel veel leuke boeken.

Als je op deze link klikt, vind je nog veel meer leuke tips voor kinderen t/m 12 jaar. 

Heb je binnenkort rijexamen? Op Theorie.nl kun je inloggen met je bibliotheekabonnement om uitgebreid oefenen voor je theorie-examen. En volg je ons al op Instagram (@bibliotheek_bibliorura)? Daar geeft leesconsulent Janneke elke dag leuke tips voor jongeren.

Als je op deze link klikt, vind je nog veel meer leuke tips voor jongeren t/m 18 jaar. 

Verschillende auteurs maken filmpjes waarin ze voorlezen uit hun eigen boeken. Zo leest Jacques Vriens voor uit Meester Jaap en Marlies Slegers leest voor uit Gezocht: normale ouders. Er zijn ook auteurs die een feuilleton schrijven op facebook (ze posten dan regelmatig een aflevering van een verhaal op hun facebookpagina). Kijk bijvoorbeeld eens bij Jackie van Laren of Ton van Reen

Als je op deze link klikt, vind je nog veel meer leuke tips voor volwassenen.

Voor alle websites waarop je moet inloggen met je bibliotheekabonnement heb je je pasnummer en wachtwoord nodig waarmee je ook inlogt in Mijn Menu. Heb je geen wachtwoord of lukt het niet om in te loggen? Stuur dan een mailtje met je pasnummer, voor- en achternaam, adresgegevens en geboortedatum naar info@bibliorura.nl