Roermond is een bijzondere stad. Een mooie stad ook, maar wel met een heel eigen manier van doen. En een stad met bijzondere inwoners: Roermondenaren. In een eerdere Eci Live omschreven als ‘de Remunjse soort’.

Planeet Roermond

Hoe moeilijk (of gemakkelijk) is het voor buitendorpers om er te assimileren, te integreren, te accelereren zelfs? Zijn er voorbeelden van botsende culturen of misschien van ‘if I can make it there, l’ll make it anywhere’?

We bereiden onze landing op Planeet Roermond voor met enkele kenners en ervaringsdeskundigen. Dat is allereerst: oud-gemeentesecretaris en rasbestuurder Rita van Breugel. Verder: ondernemer, activist en foodontwikkelaar Geert Teeuwen. En als derde Zowi Naus, opbouwwerker en duizendpoot van de Donderberg.

De column wordt deze keer verzorgd door niemand minder dan Emile Holman. Brohlin Coumans tekent wederom voor een poëtische uitsmijter. Uiteraard is er ook weer een muzikale bijdrage. Presentator en gespreksleider is wederom de  immer nieuwsgierige Edwin Becker, geboren en getogen in Maasniel, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum en medeconservator van Biennale Roermond 2020.

ECI Live: informatief en dichtbij

ECI live is actueel, maatschappelijk, cultureel, literair, muzikaal, soms ook politiek en stelt zich tot doel om per aflevering een thema vanuit verschillende kanten te belichten. Zo komen ideeën en meningen die leven binnen Roermond en regio bij elkaar, nodigen we uit tot een dichtbij-debat. Maar proberen we toch vooral ook een informatieve, levendige en gezellige avond te presenteren. ECI Live is een gemeenschappelijke productie van Bibliotheek Bibliorura Roermond en ECI Cultuurfabriek.

ECI live is op maandagavond 17 februari in de ECI Cultuurfabriek. ECI live bijwonen is volledig gratis! Iedereen is welkom. Wel dient een gratis ticket te worden gedownload op www.ecicultuurfabriek.nl. De avond begint stipt om 20.00 uur in het theatercafé van de ECI Cultuurfabriek. De deuren gaan open om 19.30 uur.