De Bibliotheek Bibliorura biedt BoekStart aan.
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.
BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.
Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.
In het BoekStart programma speelt de bibliotheek een actieve rol. De Bibliotheek Bibliorura werkt voor BoekStart samen met de gemeente Roermond en de Zorggroep om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen.
Als de baby 3 maanden is ontvangen de ouders/verzorgers van de baby een brief met een uitnodiging om naar de bibliotheek te komen en een Boekstartkoffertje op te halen, samen met een gratis abonnement van de bibliotheek.

In onze locatie Roermond treft u een uitgebreide collectie babyboekjes aan. Daarnaast is er een comfortabele hoek ingericht waar men met de baby rustig in de boekjes kan snuffelen en spelen.