Bang MannetjeDaar was hij dan, zomaar op woensdagmiddag in de bibliotheek: Bang Mannetje! En hij was niet alleen. De draak, de spin, de heks en de toverboom waren er ook! Bang Mannetje wilde graag een dapper mannetjes worden, maar daarvoor moest hij eerst door het wilde woeste woud! Gelukkig waren er een heleboel kinderen naar de bibliotheek gekomen om hem aan te moedigen. Toen Bang Mannetje de toverboom eenmaal gevonden had, was hij nergens meer bang voor. Bang Mannetje vond het zelfs wel leuk in de bibliotheek! Hij heeft een boek uitgezocht en hij hielp ook nog even met het opruimen van de boeken. Zowel Bang Mannetje als alle kinderen hebben een hele leuke middag gehad. Gerard van Gemert & Mark JanssenWat hebben we een leuke zondagochtend gehad met Gerard van Gemert en Mark Janssen in het Royal Theater! Gerard en Mark hebben verteld hoe ze een boek maken samen. Gerard vertelde hoe graag hij profvoetballer wilde worden (niet gelukt) en dat hij zo veel boeken over voetbal schrijft omdat hij heel erg van voetbal houdt. Mark houdt meer van wielrennen, maar hij vindt het toch leuk om tekeningen te maken voor voetbalboeken! Tijdens de voorstelling liet Mark zien hoe hij een tekening maakt. Van een wit vel met een paar zwarte lijntjes maakte hij een fantastische tekening van een leeuw. Het publiek was erg enthousiast en heeft veel gelachen! Na de voorstelling was het behoorlijk druk bij de boekenverkoop van Boekhuis de kleine Tovenaar en alle boeken werden uitgebreid gesigneerd door Gerard en Mark. Hopelijk hebben jullie net zoveel van de voorstellingen genoten als wij!

In het nieuwe jaar beleeft u met uw kinderen volop voorleesplezier bij de Bibliotheek Bibliorura! Theaterdame PuurMuur komt ons in 2018 namelijk elke maand bezoeken, om met jullie in prachtige verhalen te duiken. Zij krijgt hierbij hulp van haar blauwe apenvriend, die ook dol is op voorlezen! In januari trappen we het jaar af met de Nationale Voorleesdagen. PuurMuur zorgt voor puur entertainment tijdens het Voorleesontbijt in de Bibliotheek en tijdens het voorleesuurtje op Kasteel Aerwinkel. Kijk voor meer info over onze activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen op deze pagina. Wilt u op de hoogte blijven van de voorleesuurtjes met PuurMuur? Houd onze website en de digitale nieuwsbrief van februari dan in de gaten en volg ons op Facebook en Twitter! De voorleesuurtjes die voorheen op woensdagmiddag gehouden werden, komen met ingang van 1 januari 2018 te vervallen.

Dankzij onze trouwe leden bestaan wij dit jaar maar liefst 100 jaar. Wie jarig is trakteert, daarom ontvangen onze bestaande leden gedurende de hele maand november een presentje bij hun bezoek aan de bibliotheek. Kent u iemand die nog geen lid is van de bibliotheek? Wijs hem of haar dan op onze aantrekkelijke kennismakingsactie. Want wie in de maand november lid wordt van de bibliotheek, ontvangt maar liefst 50% korting op een abonnement naar keuze! Nieuwe leden kunnen kiezen uit de volgende abonnementen:  Basis (vanaf 18 jaar):   normaal € 30,00 per jaar, nu voor € 15,00   All-in (vanaf 18 jaar):  normaal € 42,00 per jaar, nu voor € 21,00  Ster:  normaal € 76,00 per jaar, nu voor € 38,00  Junior Basis (14-18 jaar):  normaal € 14,00 per jaar, nu voor € 7,00  Junior All-in (14-18 jaar):  normaal € 21,00 per jaar, nu voor € 10,50  Boekendienst aan huis Roermond:  normaal € 49,00 per jaar, nu voor € 24,50  Serviceabonnement Roerdalen:  normaal € 25,00 per jaar, nu voor € 12,50 Lid worden? Dat kan tijdens openingstijden aan de balie in de bibliotheek, Neerstraat 11-13 in Roermond. Deze aanbieding is alleen geldig als u in 2017 geen lid bent geweest. Klanten vanaf 13 jaar betalen eenmalig € 3,00 inschrijfkosten. Voor kinderen t/m 13 jaar is het abonnement gratis.

Een collectie speciaal voor alle kinderen tussen 0 en 4 jaar in basisschool De Zonnewijzer Op woensdag 4 oktober werd binnen basisschool De Zonnewijzer een bibliotheek geopend voor de allerjongste kinderen en hun ouders. De Bibliotheek Bibliorura en De Zonnewijzer zijn al jaren samenwerkingspartners op het gebied van leesplezier voor kinderen tussen 4 en 12 jaar en in het kader van de preventie van laaggeletterdheid worden nu ook 0-4 jarigen en hun ouders begeleid en ondersteund bij het (voor)lezen.   Bron: l1 Bron: RTV Roermond

Aanwinsten jeugd

Website voor e-books en luisterboeken