Uw gegevens zijn veilig bij ons
Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet, de zogenaamde AVG, in werking getreden. Omdat wij met persoonsgegevens werken, moeten ook wij ons aan deze nieuwe wet houden. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn bij ons. In onze privacyverklaring hebben we voor u op een rijtje gezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan om deze privacyverklaring goed te lezen zodat u op de hoogte bent van wat er met uw gegevens gebeurt. U kunt onze privacyverklaring altijd teruglezen op onze website.

Wilt u weten welke gegevens wij van u hebben of wilt u uw gegevens aanpassen? Via Mijn Menu kunt u precies zien wat wij van u weten en kunt u een deel van uw gegevens beheren.

Wanneer u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u een e-mail sturen naar privacy@bibliorura.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook een verzoek indienen tot het inzien of wijzigen van uw gegevens. Bij het inzien of wijzigen van uw gegevens vragen wij u om een geldig legitimatiebewijs.

Mijn Menu
Iedereen die lid is van de Bibliotheek Bibliorura kan inloggen in Mijn Menu op www.bibliorura.nl. Tot op heden kon u hier de eerste keer inloggen met uw pasnummer en uw pincode (de eerste vier cijfers van uw geboortedatum). Als u al eens heeft ingelogd, heeft u waarschijnlijk zelf een nieuw wachtwoord aangemaakt. Heeft u nog nooit ingelogd in Mijn Menu of heeft u niet zelf een wachtwoord aangemaakt, dan raden wij u dringend aan om dat zo spoedig mogelijk alsnog te doen.

In de loop van volgende week gaat er namelijk iets veranderen: de pincodes komen te vervallen. Een pincode op basis van uw geboortedatum is makkelijk te raden en is daarom volgens de nieuwe privacywet niet veilig genoeg. Na 25 juni kunt u dus niet meer inloggen met uw pincode. Als u al eerder een zelfgekozen wachtwoord heeft aangemaakt, verandert er voor u niks. U kunt dan gewoon met dat wachtwoord blijven inloggen.

Heeft u niet op tijd een wachtwoord aangemaakt en kunt u daardoor niet meer inloggen? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan via ‘Wachtwoord vergeten’. U ontvangt dan per e-mail een automatisch gegenereerd wachtwoord dat eenmalig geldig is. Wanneer u met dit wachtwoord ingelogd bent, kunt u via ‘Wachtwoord wijzigen’ een zelfgekozen wachtwoord aanmaken.

Heeft u niet op tijd een wachtwoord aangemaakt en lukt het niet om online een eenmalig wachtwoord aan te vragen? U kunt ook aan de receptie in de bibliotheek om een nieuw wachtwoord vragen. De medewerker aan de receptie kan dan een eenmalig wachtwoord voor u uitprinten. Ook met dit automatisch gegenereerde wachtwoord kunt u eenmalig inloggen in Mijn Menu om vervolgens zelf een nieuw wachtwoord aan te maken. U kunt ook altijd een mailtje sturen naar privacy@bibliorura.nl.