Kopje kennos

De Bibliotheek & HOVO

HOVO Limburg en de Bibliotheek Bibliorura zetten zich samen in om “een leven lang leren” op hoger onderwijsniveau mogelijk te maken. Wij bieden een hoogwaardig, educatief programma aan met actuele, verrassende onderwerpen voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer.

Op deze pagina vind je de colleges die gevolgd kunnen worden bij de Bibliotheek Bibliorura. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn om een kaartje te kopen. 

BLIJF LEREN MET HOVO LIMBURG EN DE BIBLIOTHEEK BIBLIORURA

HOVO-college: Wat is Dutch Design?

Vrijdagochtend 6 oktober 2023

Dutch Design

Sinds de jaren ‘80 is Dutch Design wereldwijd zó’n bekend fenomeen dat zelfs buitenlandse ontwerpers deze esthetiek overnemen en “Dutch designers” worden genoemd. Hella Jongerius, Maarten Baas, Marcel Wanders, Jurgen Bey, Richard Hutten, Piet Hein Eek, Hester van Eeghen en collectieven als Droog en Moooi staan met hun experimentele, innovatieve, onconventionele en humoristische ontwerpen aan de wieg hiervan. Maar wat is Dutch Design nu eigenlijk? Hoe wortelt het werk van deze hedendaagse vormgevers in de Nederlandse traditie? En hoe komt het dat Nederland een vooraanstaande positie heeft ingenomen op dit gebied?

Dutch Design Week 

Dompel je onder in de creatieve wereld van design en vormgeving van Nederlandse bodem in aanloop naar de Dutch Design Week, het grootste designevenement van Noord-Europa dat dit jaar plaatsvindt van 21 tot en met 29 oktober 2023.


Wanneer: 6 oktober 2023 van 10.00 tot 12.00 uur

Waar: de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13 in Roermond

Entree: € 5,- voor leden, € 7,50 voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

Aanmelden via www.bibliorura.nl/tickets

Kijktip bij dit college:

Documentairefilm It’s Dutch Design (2019), geregisseerd door Elbe Stevens.

Over de docent
Kunsthistoricus drs. Ineke Beeling is gespecialiseerd in historische interieurs en werkt als adviseur op het gebied van restauraties, reconstructies en herinrichtingen van monumenten.