Het mysterieuze, het raadselachtige, het verborgene. Daar gaan de ECI live talkshows, die worden georganiseerd door de Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek, dit seizoen over. ECI Live sluit daarmee aan bij Mystique, de kunstmanifestatie die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden in het kader van Biënnale Roermond. De eerste ECI Live van dit seizoen is op 11 november, aanvang 20.00u.

 

Roermond is een bijzondere stad. Een mooie stad ook, maar wel met een heel eigen manier van doen. Met zijn elite, zijn standen, zijn volksbuurten, zijn eigenheimers en zijn migranten. Een trotse stad ook, best wel chauvinistisch: “Veer zeen Remunj”. Het gaat goed, of misschien ook weer niet. In de ECI Cultuurfabriek is momenteel de expositie “Het DNA van Roermond” te zien. Maar bestaat dat wel? Heeft de Roermondenaar andere genen, een eigen identiteit? En wanneer ben je salonfähig, ‘eine van òs’? Maakt het verschil uit of je ‘van Roermond bent’ of dat je van buiten komt?

We leggen het raadsel van Roermond voor aan Dré Peters, Hein van der Bruggen, Ingrid Schouten-Minten en Lotte Tissen. Muziek is er van Rafael Rozenblad en rapper/woordkunstenaar Brohlin tekent wederom voor een rake ‘wrap up’.

ECI live bijwonen is volledig gratis! Iedereen is welkom. Download wel even een toegangsbewijs via www.ecicultuurfabriek.nl. De avond begint stipt om 20.00u in de expositiezalen van de ECI Cultuurfabriek. De deuren gaan open om 19.30u.