De Bibliotheek in tijden van corona

Vanaf maandag 6 juli gaat de bibliotheek bijna helemaal terug naar de normale openingstijden. Alleen op dinsdagavond en zondag blijven we voorlopig dicht. De openingstijden per 6 juli zijn:

Met de Bibliotheek Wise app regel je al je bibliotheekzaken op je telefoon of tablet, waar je ook bent. Je kan altijd zien welke boeken je thuis hebt en wanneer ze ingeleverd moeten worden, je kan boeken verlengen en reserveren, een verlanglijstje maken en je leenhistorie bekijken.

Het is weer tijd voor het jaarlijkse zomercadeautje van de bieb: de VakantieBieb! In de VakantieBieb vinden volwassenen dit jaar 25 e-books en 8 luisterboeken, in allerlei genres.

De bibliotheek is nu weer zo’n anderhalve maand geopend en met kleine stapjes proberen we onze normale dienstverlening weer zo veel mogelijk op te pakken.

Op woensdagmiddag 4 september is de schoolbibliotheek op de Montessorischool in Roermond feestelijk geopend.

 

Als schooldirecteur Liny Demandt van de Montessorischool net met het openingswoord is begonnen, wordt ze onderbroken door vier leerlingen die zich afvragen wat er toch allemaal aan de hand is. Wat doen al die mensen hier op hun school? Liny legt uit dat de school een schoolbibliotheek heeft gekregen en dat iedereen is gekomen om dat te vieren!

Na deze ludieke opening vertellen wethouder Ferdinand Pleyte, waarnemend bestuurslid van Stichting Swalm en Roer Kees Dekker en leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura Chantal van de Eertwegh waarom het zo belangrijk is dat er een schoolbibliotheek op school is. Met zoveel mooie, nieuwe boeken moet het volgens hen toch een feestje worden om te lezen.

Dan wordt de bibliotheek officieel geopend, compleet met confetti en een yell (een van de docenten is de hele nacht wakker gebleven om hem te bedenken) waaraan alle ouders en kinderen enthousiast meedoen.

Vanaf dit schooljaar zal er wekelijks een leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura op school aanwezig zijn om leesbevorderende activiteiten voor de leerlingen te organiseren. Er wordt in de klassen over boeken gepraat en er worden leuke activiteiten rondom boeken en lezen georganiseerd. Lezen is leuk en belangrijk, want hoe meer je leest, hoe beter je erin wordt!

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - Juli

Zomerse favorieten

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek