De Halewijnprijs is de literatuurprijs van de stad Roermond en wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. Sinds 2014 wordt ieder jaar na het uitroepen van de genomineerden voor de Halewijnprijs een jongerenjury gevormd. Deze jongerenjury leest en beoordeelt van alle genomineerde auteurs een werk en roept een eigen winnaar uit. Deze ontvangt op de gezamenlijke prijsuitreiking de Reinaerttrofee voor ‘Beste Boek van genomineerden voor de Halewijnprijs’.

In tegenstelling tot andere jaren, zal dit jaar pas tijdens de uitreiking bekend worden gemaakt wie de winnaars van de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee zijn. De uitreiking wordt dit jaar dus extra spannend!

De genomineerden voor de Halewijnprijs zijn:

Naast de genomineerden van de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee is schrijver en columnist Özcan Akyol deze middag aanwezig. Hij reikt samen met de jury van de Reinaerttrofee de prijs uit aan de winnaar van deze trofee en hij spreekt over het belang van lezen voor jongeren.

De uitreiking van de prijzen vindt op 31 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur plaats in het Royal Theater in Roermond. Tickets kosten €5 voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en €10 voor niet-leden. Tickets bestellen kan via onderstaande button. Wees er snel bij want vol=vol!

Datum: zondag 31 maart
Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur

Locatie: Royal Theater Roermond

Programma:
14.00u - 15.15u: Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttrofee met bijdragen van de genomineerden
15.15u - 16.00u: Boekverkoop en signeren in de hal van het theater
16.00u - 17.00u: Özcan Akyol spreekt over het belang van lezen voor jongeren