Bibliorura

“Wie in Heilust werd geboren, hoefde nooit meer weg. Hier aan de rand van het land, op een door Rijksweg en mijnmuur begrensd stukje Kerkrade, werd een mens geboren, gebakerd en gezekerd. Er was niets dat je nodig kon hebben dat Heilust niet kon geven. Wie zich van de kolonie wilde losmaken, moest daar heel wat voor slopen.”

Marcia Luyten (Wijnandsrade, 1971) beschrijft in ‘Het geluk van Limburg’ de glorie en ondergang van de Nederlandse steenkoolindustrie aan de hand van het verhaal van Jack Vinders. Jack groeit op als vierde generatie in een mijnwerkersgeslacht. Hij vecht tegen de demonen van een mijnwerkersfamilie en moet met alles breken om zijn droom na te jagen, al zal hij de kolonie nooit echt verlaten.

Op donderdag 11 oktober organiseert de Bibliotheek Bibliorura een avond met Marcia Luyten op kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. De avond begint met een interview door oud-docente Nederlands Annelies Goossens over ‘Het geluk van Limburg’ en het succes van het boek. Tijdens de pauze, met een kopje koffie of thee, is er gelegenheid om boeken te kopen bij de boekenstand van Plantage Boekhandel Roermond en om boeken te laten signeren. Na de pauze is er ruimte voor vragen.

Datum en tijd: donderdag 11 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Kasteel Daelenbroeck, Kasteellaan 2 in Herkenbosch
Kosten en aanmelden: de avond is gratis voor leden, niet-leden betalen €5,-.

 

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

Rudie: ssoid=jln94btn6171vbc2a2u83qv7f4&ssokey=joomla&catid=79&id=868&sid=54a7b843-2c79-4fdd-a66f-5a2c5391339c