Bibliorura

We doen tegenwoordig bijna alles met onze telefoon. We sturen elkaar berichtjes via WhatsApp, we mailen, maken foto’s, regelen onze bankzaken en verzekeringszaken via apps en maken en delen aan de lopende band foto’s. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? Wat zijn de veiligheidsrisico’s van al deze apps? Hoe gaan de makers van apps om met onze persoonlijke gegevens en onze privacy? Met andere woorden: to app or not to app?

Op 27 september organiseert de Bibliotheek Bibliorura een cybertalk met cyberwoman Mary-Jo de Leeuw. Mary-Jo de Leeuw is oprichter van denktank ‘Internet of Toys’ en is al haar hele leven geïnteresseerd in de digitale wereld. Daarnaast heeft ze onder andere onderzoek gedaan naar de meest gebruikte apps en de resultaten daarvan waren onthutsend.

Mary-Jo de Leeuw gaat tijdens de cybertalk in op cybersecurity. Het eerste deel van de avond zal Mary-Jo vertellen over de risico’s van het gebruik van apps en wat er allemaal met onze persoonlijke gegevens gebeurt. Daarna beantwoordt ze uw vragen en is er ruimte voor discussie.

Wilt u meepraten over de veiligheid van apps of heeft u vragen over dit onderwerp? Meld u dan aan voor deze cybertalk

Datum en tijd: 27 september van 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Gabriël Gorriszaal, de Bibliotheek Bibliorura
Kosten: Leden van de Bibliotheek Bibliorura mogen gratis deelnemen, niet-leden betalen €5,00.
Aanmelden kan vanaf 10 september via www.bibliorura.nl. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers en vol=vol.

 

              ;

Rudie: ssoid=22fqdof7s8k54l32gtupvnghc6&ssokey=joomla&catid=79&id=859&sid=620a6956-ea6a-44e9-9a27-d19085665f19