Bibliorura

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek zal de Bibliotheek Bibliorura weer verschillende activiteiten organiseren voor kinderen van alle leeftijden.

Gerard van Gemert en Mark Janssen
Op zondag 7 oktober komen schrijver Gerard van Gemert en illustrator Mark Janssen naar het Royal Theater in Roermond. Gerard en Mark hebben samen al heel veel boeken gemaakt en ze werken graag samen. Maar zijn ze naast goede collega’s ook vrienden? In een grappige voorstelling van een uur gaan ze op zoek naar het antwoord op deze vraag. En natuurlijk ontbreken het boeken maken, het voorlezen en het tekenen niet in dit uur waarin de kinderen geen seconde rust krijgen.

Na de voorstelling kunt u in de foyer van het Royal Theater boeken kopen en laten signeren bij de boekenstand van Boekhuis De Kleine Tovenaar.

Datum: zondag 7 oktober van 11.00 uur tot 13.00 uur
Locatie: Royal Theater, Hamstraat 7a in Roermond

Aanmelden: toegang is gratis, aanmelden vanaf 17 september via www.bibliorura.nl
Leeftijd: 8-12 jaar

 

 

Bang Mannetje
Op woensdag 10 oktober kunnen kinderen in de bibliotheek genieten van de voorstelling Bang Mannetje (naar het gelijknamige prentenboek). Bang Mannetje is voor alles bang. Bang om de straat op te gaan in zijn lievelingsbloemenbroek, bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker en bang voor spoken onder zijn bed. De toverboom kan hem veranderen in een dapper mannetje, maar dan moet hij wel eerst de draak, de spin en de heks in het wilde woeste woud trotseren! Gaat het hem lukken om de toverboom te vinden?

Datum: woensdag 10 oktober van 15.00 uur tot 15.45 uur
Locatie: de Bibliotheek Bibliorura, jeugdafdeling
Aanmelden: toegang is gratis, aanmelden vanaf 17 september via www.bibliorura.nl
Leeftijd: 3-7 jaar 


Baby- en peutercafés
Voor de allerkleinsten worden er tussen 26 september en 11 oktober baby- en peutercafés georganiseerd in de baby- en peuterbibliotheken in Roerdalen. Tijdens de baby- en peutercafés wordt er voorgelezen door een leesconsulent en kunnen ouders vragen stellen over (voor)lezen en boeken. Op zaterdag 13 oktober lezen Lila Violet en Jaap Aap voor in de bibliotheek.

Datum: kijk voor de data en de locaties van de baby-en peutercafés op www.bibliorura.nl
Aanmelden: de baby- en peutercafés en het voorlezen met Lila Violet en Jaap Aap zijn gratis. U hoeft zich voor deze activiteiten niet aan te melden.

Kijk voor alle informatie over de activiteiten op www.bibliorura.nl.

 

 

Rudie: ssoid=d8s0pnrfvk7pg8rvf7bh1pp7i3&ssokey=joomla&catid=79&id=858&sid=693fc003-b1f7-4d68-b8ff-e656587afbfd