Bibliorura

Het is bijna zomervakantie! Gaat u op vakantie of blijft u lekker thuis? In beide gevallen mag een lekker zomerboek natuurlijk niet ontbreken. Daarom staat de Boeken-top-5 van deze maand in het teken van het vakantieboek. Onze collectiespecialist Annette heeft voor u 5 boeken geselecteerd die zeker niet op uw vakantielijstje mogen ontbreken.

De top 5 van deze maand:

Witte chrysant - Mary Lynn Bracht
Het verhaal van de Koreaanse zussen Emi en Hana die wreed van elkaar worden gescheiden door de Tweede Wereldoorlog. Hana wordt meegenomen door een Japanse soldaat om als troostmeisje te werken, maar ze is ervan overtuigd dat ze zal ontsnappen en haar zusje zal terugvinden.

Een aangrijpend Tweede Wereldoorlogverhaal.

Een zomer aan zee - Katie Fforde
Verloskundige Emily wordt door haar zwangere vriendin Rebecca gevraagd om tijdelijk voor haar in te vallen als kokkin op een restaurantboot. Emily, die het wel fijn vindt om even wat anders te doen, neemt het aanbod graag aan en gaat naar Schotland. Het werk blijkt behoorlijk zwaar, maar ze voelt zich al snel thuis tussen alle markante en vriendelijke mensen.

Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. De sfeer van de romantische omgeving wordt goed overgebracht en met de personages kun je goed meeleven. Katie Fforde staat altijd garant voor ontspannende leesuurtjes.

Zomerliefde - Erica James
Izzy zit er even helemaal doorheen. Haar baan gaat nergens heen, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven, ook al is ze nu 31. Als vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun vakantiehuis op Corfu, is ze daar dan ook echt wel aan toe.

Zomerliefde is opnieuw een heerlijke feelgoodroman. Erica James heeft al veel bestsellers op haar naam staan, zoals 'Zussen voor altijd', 'De thuiskomst' en 'Een onverwachte wending'.

Verzwegen - José Kruijer
Het succes lacht Périne toe. De lancering van haar nieuwe tijdschrift Pearls is geslaagd. In de liefde gaat het wat minder. En ook knaagt al jaren een geheim aan haar, dat ze door hard werken weet te onderdrukken. Totdat het tijdstip nadert waarop ze er niet meer omheen kan.

Chicklitroman met een dosis spanning!

Zeven dagen in de zomer - Marcia Willett
Het heerlijke jaarlijkse verblijf in het mooie zomerhuis dat al generaties lang in de familie is, wordt dit jaar gedwarsboomd. Door werkomstandigheden kan Matt, de man van Liv, niet mee en brengen ze een periode gescheiden door. De kinderen zijn mee met Liv. In hun populaire restaurant, waar Matt de scepter zwaait, is er intussen een kaapster op de kust.

Opnieuw een romantisch verhaal van Willett met sfeerbeelden en mooie natuurbeschrijvingen. De prachtige kust van Devon als de perfecte achtergrond: een voorschotje op de zomervakantie!

Rudie: ssoid=c1d8ioj1n8tmlt8jmr19bfli62&ssokey=joomla&catid=79&id=840&sid=ef093db9-d479-4d48-9aaf-7c8fbac0788d