Bibliorura

In de zomer van 2018 starten er weer nieuwe cursusreeksen ‘Werken met de digitale overheid’.

Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig met de computer geregeld worden. Hiervoor heeft iedereen een DigiD nodig. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n DigiD?

Voor iedereen die wil leren overheidszaken te regelen via internet, geeft de Bibliotheek Bibliorura een cursus ‘Werken met de digitale overheid’. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Digisterker en de gemeentes Roermond en Roerdalen. Tijdens de cursus leren we u hoe u een DigiD aanvraagt en veilig gebruikt. Ook bezoeken we diverse websites van de overheid, waaronder die van de gemeente, de Belastingdienst en Mijn Overheid. Het is belangrijk dat u al enige kennis heeft van de computer en het internet en dat u de Nederlandse taal goed beheerst.

De cursus bestaat uit vier opeenvolgende bijeenkomsten van twee uur, gepland op woensdag- of vrijdagochtend. Het is de bedoeling dat u al deze bijeenkomsten volgt. De cursus voor inwoners van gemeente Roermond vindt plaats in de bibliotheek aan de Neerstraat. Voor inwoners van gemeente Roerdalen wordt de cursus op wisselende locaties in een van de dorpskernen gegeven. Er zijn geen kosten aan verbonden en een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.

Aanmelden is verplicht. Dit kan via het inschrijfformulier in de bibliotheek, per e-mail via digitaalhuis@bibliorura.nl of telefonisch via 0475-519000. Bij voldoende interesse start een cursus. U ontvangt dan ook de exacte cursusdata en locatie.

Rudie: ssoid=gh0sm97gc5efq5cqu03oftrsv1&ssokey=joomla&catid=79&id=824&sid=e2fcf759-69aa-4b03-9798-0cc7f918a58b