Bibliorura

In april en mei besteedt de Bibliotheek Bibliorura extra aandacht aan het thema ‘vrijheid’. Op verschillende scholen in Roermond en Roerdalen wordt er, in aanloop naar 4 en 5 mei, met de kinderen van groep 6, 7 en 8 gelezen en gesproken over oorlog en vrede.

Aan de hand van het Denkboek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt de oorlog herdacht en over vrijheid gesproken. De leesconsulenten van de Bibliotheek Bibliorura nemen bijvoorbeeld boeken over de Tweede Wereldoorlog mee naar de scholen. Samen wordt erin gelezen en erover gepraat. Zo leren de scholieren wat het betekent om in vrijheid te leven. En ze ontdekken natuurlijk veel mooie nieuwe boeken!

Naast deze activiteiten op de scholen zal in de Bibliotheek Bibliorura tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op zaterdag 5 mei het thema ‘vrijheid’ centraal staan. In de hal van de bibliotheek zal een groot ‘Boek van de Vrijheid’ staan. Iedereen is die dag tussen 10.00 en 17.00 uur welkom om zijn vrijheidsboodschap hier in op te schrijven. En kijk ook eens in de rode kast in de hal, want hier staan de beste boeken over oorlog en vrede voor je klaar om te lenen.

Het grote boek zal vervolgens gedurende de hele maand mei te bewonderen zijn in de bibliotheek aan de Neerstraat. Deze activiteiten zijn mede tot stand gekomen op initiatief van COS Limburg, medeorganisator van het Bevrijdingsfestival Limburg.

Rudie: ssoid=9mg0a9rq40pfnvi7hcdv36btm3&ssokey=joomla&catid=79&id=813&sid=9aaa492f-3b3d-452a-8b3f-8a4c64c74de9