Bibliorura

Van 6 maart tot eind april is in de Gabriël Gorriszaal op de eerste verdieping van de Bibliotheek Bibliorura de expositie Oude meesters, maar dan even anders van fotograaf Theo Peeters te bezichtigen.

Voor deze expositie liet Theo Peeters zich inspireren door de schilderijen van grote meesters als Rembrandt, Vermeer, Caravaggio en vele anderen. Vooral de manier waarop deze schilders met licht omgaan, was voor de fotograaf een bron van inspiratie. In zijn foto’s heeft Peeters geprobeerd de belichting, aankleding en sfeer van een portret of scène zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen.

Peeters heeft in al zijn foto’s een subtiele hint naar het heden geplaatst. Aan elke foto is een element toegevoegd dat niet past in de periode waarin het schilderij gemaakt is. Hiermee heeft de fotograaf een poging gedaan het heden en het verleden met elkaar te verbinden.

Een selectie van het werk van Theo Peeters is van 6 maart tot en met 30 april in groot formaat te bezichtigen in de Gabriël Gorriszaal van de Bibliotheek Bibliorura. Twee foto’s worden tentoongesteld op de afdeling met kunstboeken. Bij de tentoonstelling ligt ook een fotoboek met foto’s uit dit project ter inzage.

Om zich voor te bereiden op het maken van de geëxposeerde foto’s heeft Theo Peeters uitgebreid gebruik gemaakt van de collectie kunstboeken van de Bibliotheek Bibliorura. Speciaal voor u heeft hij een top 3 samengesteld uit onze kunstcollectie:

1. Leonardo da Vinci, alle schilderijen en tekeningen - Frank Zollner
2. Caravaggio, zijn complete werk - Sebastian Schütze
3. Dutch Identity : Nederlandse portretfotografie nu - Cathinka Huizing en Harriet Stoop-de Meester

Datum: 6 maart t/m 30 april 2018
Locatie: Gabriël Gorriszaal, de Bibliotheek Bibliorura

Rudie: ssoid=tjlo3jr4rtl61vl5m8bcdjpgj7&ssokey=joomla&catid=79&id=798&sid=71e44295-aac5-4d96-a735-321c2ecbecb9