Bibliorura

2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot en met 10 september de Week van de Alfabetisering. We roepen iedereen op om deze week te helpen. Doe mee! Zo zetten we samen laaggeletterdheid op de kaart.

Taalcafés en digiTaalspreekuur

In september starten we met het uitbreiden van het Taalcafé en met een digiTaalspreekuur. U bent vanaf september elke dinsdagavond van 18.30u tot 20.00u welkom in de Bibliotheek Bibliorura in Roermond en op donderdagochtend van 9.30u tot 11.30u in wijkcentrum De Terp.

U kunt bij het Taalcafé terecht voor het oefenen van de Nederlands taal en bij het digiTaalspreekuur voor het stellen van al uw vragen over taal en het omgaan met de computer. U kunt hier altijd zonder aanmelding binnen lopen.

TaalHeldenverkiezing

TaalHelden zijn mensen die zich al jarenlang inzetten om Nederland geletterd te maken. Met de TaalHeldenverkiezing worden zij extra in het zonnetje gezet. Tijdens de Taallunch op 6 september zal bekend worden wie zich de Limburgse TaalHeld 2017 mogen noemen.

De TaalHelden worden genomineerd in drie categorieën: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. In deze laatste categorie zijn ook Cindy Tholen, leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura en Marjo Vogels van Stichting Wel.kom genomineerd. Als duo zetten zich in voor het taalnetwerk en preventie van laaggeletterdheid in Roermond.