Bibliorura

Vergeetachtigheid wordt vaak verward met dementie, maar lang niet iedereen die vergeetachtig is heeft dementie. Op donderdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, kunt u in de Bibliotheek Bibliorura een informatiebijeenkomst bezoeken waarin het onderscheid tussen vergeetachtigheid en dementie duidelijk wordt gemaakt. Lizzy Boots en Kees Spapens, psychologen bij Proteion en Alzheimer Midden-Limburg, geven uitleg over het geheugen en leren u op welke manieren u het geheugen kunt beïnvloeden. En mogelijk leert ons dat ook iets over hoe achteruitgang van het geheugen is te voorkomen.
Tijdens de bijeenkomst kunt u verschillende oefeningen doen om het geheugen te trainen. Succes is niet verzekerd, maar het streven is dat u na deze avond met meer zelfvertrouwen uw geheugentaken kunt uitvoeren.

Tijdens de bijeenkomst geeft tekenaar Arie Voogd een toelichting op zijn expositie ‘Verstild leven’. Deze is van maandag 28 augustus t/m donderdag 28 september te zien in de Gabriël Gorriszaal.

Deze bijeenkomst van Dementievriendelijk Roermond (een initiatief van Gemeente Roermond) vindt plaats tijdens de Wereld Alzheimer Week van 18 t/m 24 september 2017.

Datum: donderdag 21 september, 18.45-21.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Bibliorura, Gabriël Gorriszaal, Neerstraat 11, Roermond
Gratis toegang. Inclusief consumptie. Aanmelden: inlichting@bibliorura.nl