Afdrukken

We beginnen het nieuwe jaar traditioneel met de Nationale Voorleesdagen! Van 22 januari tot en met 1 februari gaan we weer volop voorlezen.

Voorlezen is niet alleen heel leuk en gezellig, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren er nieuwe woorden van, ontdekken de wereld en ontwikkelen hun fantasie.

De Nationale Voorleesdagen staan dit jaar in het teken van het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Eend is boos, want niemand wil met haar spelen. Hond wil alleen maar graven, Schildpad wil soezen, Haan wil kraaien en Varken wil in de modderpoel. Maar daar vindt Eend allemaal niks aan. Langzaam maar zeker wordt het wolkje dat haar achtervolgt groter en grijzer. Wat gebeurt er als de wolk openbarst?

De Bibliotheek Bibliorura organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen twee keer een voorleesontbijt en één voorleeslunch. Op 25 januari barst de wolk van Moppereend in de bibliotheek tijdens een ontbijt en een lunch en op 1 februari hangt de Moppereendwolk boven Café Restaurant Rijstal Venhof in Herkenbosch. Het voorleesontbijt begint op beide locaties om 10.00 uur. De voorleeslunch begint om 13.00 uur. Het verhaal van Moppereend wordt voorgelezen en tot leven gebracht door PuurMuur en we gaan smullen van een lekker ontbijt of een lunch. Tijdens het eten zorgen PuurMuur en Moppereend voor een hoop gezelligheid.

Deelname aan het voorleesontbijt kost €2,50 per persoon. Aanmelden kan vanaf 11 januari via onderstaande links. In de bibliotheek kunnen maximaal 50 personen deelnemen aan het voorleesontbijt en 50 personen aan de voorleeslunch, bij het Venhof maximaal 80. Om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven mee te doen aan het voorleesontbijt, mag op beide locaties maximaal 1 ouder per kind deelnemen. Houd er rekening mee dat er bij de voorleesontbijten pas na het voorlezen gegeten wordt! Bij de voorleeslunch gaan we eerst eten en dan voorlezen. Op beide dagen is Boekhuis De Kleine Tovenaar aanwezig met een boekenverkoop.

Voorleesontbijt bij de Bibliotheek Bibliorura
Datum en tijd: zaterdag 25 januari 2020, 10.00 - 12.00 uur
Het voorleesontbijt in de bibliotheek is helemaal vol.

Voorleeslunch bij de Bibliotheek Bibliorura
Datum en tijd: zaterdag 25 januari 2020, 13.00 - 15.00 uur
De voorleeslunch in de bibliotheek is helemaal vol.

Voorleesontbijt bij Café Restaurant Rijstal Venhof
Datum en tijd: zaterdag 1 februari 2020, 10.00 - 12.00 uur
Het voorleesontbijt bij het Venhof is helemaal vol.