Expositie ‘Verbazende verzamelingen’ in het Historiehuis

Van voorwerpen uit de oudheid tot sigarenbandjes - in de loop van de tijd zijn letterlijk de gekste verzamelingen in de Roermondse museumdepots terechtgekomen. In het Historiehuis zijn de leukste verzamelingen vanaf 28 februari te zien voor publiek. Neem een kijkje achter de schermen en verbaas je over de verborgen schatten die je anders nooit te zien krijgt!

Vernieuwde catalogus

Begin maart gaat er het een en ander veranderen in de manier waarop u via onze website en de computers in de bibliotheek naar boeken kunt zoeken. Een nieuwe versie van de catalogus zorgt ervoor dat u specifieker kunt zoeken in het aanbod van de bibliotheek. U kunt in de vernieuwde catalogus bijvoorbeeld aangeven of u een roman of een informatief boek zoekt, dat u een engels boek zoekt of dat u een dvd zoekt. Op deze manier vindt u veel sneller het juiste materiaal.

Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttrofee

Houdt u ook zo van boeken en literatuur? Kom dan op 31 maart naar het Royal Theater in Roermond. Die dag reiken wij de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee uit! En dat niet alleen, we krijgen ook bezoek van schrijver en columnist Özcan Akyol. Grijp in pauze uw kans om een boek aan te schaffen bij de boekenstand van Plantage Boekhandel en het direct te laten signeren door de aanwezige auteurs. Samen zetten we de literatuur in het zonnetje!

Klanten tippen klanten

Misschien heeft u het al gezien in de bieb, misschien heeft u er zelfs al eens een boek neergezet of uitgehaald: het vak met ‘klanten tippen klanten’ in de rode inleverkast in de hal van de bibliotheek. Sinds kort kunnen onze lezers elkaar op deze manier van boekentips voorzien! Want wie kan er nu beter vertellen welke boeken aan te raden zijn dan al die enthousiaste lezers?

Heeft u een boek gelezen dat zo mooi is dat u het aan andere klanten wil aanbevelen? Schrijf op een briefje waarom iedereen dit boek zou moeten lezen, plak het briefje op het boek en zet het boek in de kast bij het bordje ‘klanten tippen klanten’. Heeft u juist behoefte aan een leestip? Kijk dan eens bij de boeken die volgens andere klanten het lezen waard zijn.

Aangepaste openingstijden carnaval

Het is weer zover: carnaval is in zijn volle hevigheid losgebarsten! De bibliotheek zal tijdens Carnaval gesloten zijn op zondag 3 maart, maandag 4 maart en dinsdag 5 maart. Vanaf 6 maart bent u weer van harte welkom in de bibliotheek. Veel plezier met Carnaval!

 

Geluksweek Roerdalen

Van 18 tot en met 24 maart is het Geluksweek in de gemeente Roerdalen! De hele week worden allerlei activiteiten georganiseerd om je geluk te vergroten en met anderen te delen. De Bibliotheek Bibliorura organiseert tijdens de Geluksweek twee leuke activiteiten om gelukkig van te worden!