Bibliorura

In april en mei besteedt de Bibliotheek Bibliorura extra aandacht aan het thema ‘vrijheid’. Op verschillende scholen in Roermond en Roerdalen wordt er, in aanloop naar 4 en 5 mei, met de kinderen van groep 6, 7 en 8 gelezen en gesproken over oorlog en vrede.

Aan de hand van het Denkboek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt de oorlog herdacht en over vrijheid gesproken. De leesconsulenten van de Bibliotheek Bibliorura nemen bijvoorbeeld boeken over de Tweede Wereldoorlog mee naar de scholen. Samen wordt erin gelezen en erover gepraat. Zo leren de scholieren wat het betekent om in vrijheid te leven. En ze ontdekken natuurlijk veel mooie nieuwe boeken!

Naast deze activiteiten op de scholen zal in de Bibliotheek Bibliorura tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op zaterdag 5 mei het thema ‘vrijheid’ centraal staan. In de hal van de bibliotheek zal een groot ‘Boek van de Vrijheid’ staan. Iedereen is die dag tussen 10.00 en 17.00 uur welkom om zijn vrijheidsboodschap hier in op te schrijven. En kijk ook eens in de rode kast in de hal, want hier staan de beste boeken over oorlog en vrede voor je klaar om te lenen.

Het grote boek zal vervolgens gedurende de hele maand mei te bewonderen zijn in de bibliotheek aan de Neerstraat. Deze activiteiten zijn mede tot stand gekomen op initiatief van COS Limburg, medeorganisator van het Bevrijdingsfestival Limburg.

Kom naar de bibliotheek en luister naar de mooiste verhalen! Samen met Lila Violet en Jaap genieten jullie van voorlezen, knuffelen en spelen. En voor wie veel geluk heeft, valt er ook nog iets te winnen!

Bijna elke maand vindt er bij de Bibliotheek Bibliorura een voorleesmoment plaats voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Het voorlezen is van 10.30 tot 11.15 uur op onderstaande datums.

Zaterdag 12 mei 2018
Zaterdag 9 juni 2018
Zaterdag 8 september 2018
Zaterdag 13 oktober 2018
Zaterdag 10 november 2018
Zaterdag 8 december 2018

Kijk voor foto’s van de voorleesmomentjes op onze Facebook- en Twitter-pagina.

Locatie: Jeugdafdeling, de Bibliotheek Bibliorura Roermond.
Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

 

EEN SPANNEND BEGIN IS HET HALVE WERK!
Van 6 t/m 24 juni is het weer tijd voor de Spannende Boekenweken. De Bibliotheek Bibliorura leidt deze periode in met een bijzondere schrijfwedstrijd en workshop! Houdt u van schrijven of leest u graag spannende boeken en wilt u zelf ook eens een poging wagen om een spannend verhaal te schrijven? Dan is dit het moment om u in te schrijven voor de workshop ‘Een spannend begin is het halve werk!’

Schrijfcoach, thrillerschrijfster en eigenaar van writers:community Joyce Spijker geeft u in een interactieve workshop tips en trucs om een verhaal spannend te maken. Ze helpt u met het vormgeven van de inleiding van uw verhaal en laat u de geheimen zien van een goede cliffhanger. Oftewel: alles wat u nodig heeft om meer spanning te brengen in uw verhaal en mee te doen aan de schrijfwedstrijd.

Schrijfworkshops 15 en 16 mei
De workshop ‘Een spannend begin is het halve werk’ wordt twee keer gegeven:

15 mei van 19.00u tot 21.00u in de bibliotheek in Roermond
16 mei van 19.00u tot 21.00u in ’t Aad Raodhoes in Melick

Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en kost €5,- voor niet-leden. Let op: er zijn max. 20 plekken per workshop en VOL = VOL. Wilt u deelnemen? U kunt zich tot 14 mei aanmelden via de buttons onderaan deze pagina.

Schrijfwedstrijd
Wilt u kans maken op een spannend boekenpakket van Plantage Boekhandel Roermond, een publicatie in VIA Limburg en een abonnement voor 3 maanden op de writers:community? Doe dan mee aan de spannende schrijfwedstrijd! Houd bij het schrijven van uw verhaal rekening met de volgende regels:

• Het verhaal mag uit maximaal 1000 woorden bestaan.
• Het verhaal moet afsluiten met een cliffhanger. Het mag een volledig verhaal zijn of een spannend begin.
• Uw bijdrage mag niet eerder elders gepubliceerd zijn.

Lever uw verhaal voor 25 mei 2018 in via info@bibliorura.nl o.v.v. ‘verhalenwedstrijd’. De winnaar wordt bekendgemaakt aan het begin van de Spannende Boekenweken, op 6 juni 2018.

Over de uitslag van de schrijfwedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

Aanmelden voor 15 mei in Roermond

button kaartje leden 15 mei

button kaartje niet-leden 15 mei  

Aanmelden voor 16 mei in Melick

button kaartje leden 16 mei

button kaartje niet-leden 16 mei  

 

Op woensdagmiddag 11 april vond in de Bibliotheek Bibliorura de voorronde van de declamatiewedstrijd van Veldeke plaats.

Vier leerlingen van basisschool de Stapsteen uit Herten, Noa Lemkens, Noa Zanders, Sofie Zeegers en Sara Cox presenteerden een voordracht waarmee ze naar de finale van de Limburgse declamatiewedstrijd worden uitgezonden. De finale van de Limburgse declamatiewedstrijd vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 mei aanstaande in Dok6 in Panningen.

Noa Zanders droeg een gedichtje voor over ‘haar GSM’, Noa Lemkens vertelde over hoe vies ze het eten van spruitjes vond, Sofie Zeegers declameerde ’n gedichtje over een hoorapparaat en Sara Cox presenteerde een gedichtje over zenuwen. De kinderen leverden een geweldige prestatie en zij werden op een fantastische wijze geïnspireerd door juffrouw Etty Willemse. De jury bestaande uit Riky Simons, Hetty Jacobs en Frits Roumen hadden het niet gemakkelijk bij het maken van een keuze. Al met al een middag met een leuk verfrissend declamatietalent.

Wie volgend jaar mee wil doen kan nu al uit gaan kijken welke tekst of gedicht goed bij hem of haar past. Voor hulp of verdere informatie mail gerust naar veldeke.remunj@ziggo.nl.

Op de foto de deelnemers aan de declamatiewedstrijd.

 

Woont u in gemeente Roerdalen en heeft u een kind tussen 0 en 4 jaar oud? Kom dan in april naar het baby- en peutercafé in uw dorp! Deze keer besteden we in het kader van de Media Ukkie Dagen extra aandacht aan mediawijsheid. De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld namelijk razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar wat kunt u uw kind nu al leren over het omgaan met media? Welke apps en websites zijn bijvoorbeeld geschikt voor jonge kinderen?

Onze leesconsulenten zullen tijdens het baby- en peutercafé weer een mooi verhaal voorlezen. Na afloop kunt u met uw kindje boeken lenen en de leesconsulent advies vragen over mediawijs gedrag. Ook krijgt u het MediaGroeiBoekje cadeau, een praktisch dagboekje met tips over taal en media voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

De baby- en peutercafés vinden plaats in de schoolbibliotheken in Roerdalen op onderstaande data. Toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden.

Herkenbosch: Basisschool De Berensprong, Bronneberg 31
Dinsdag 17 april, 8.30-9.30 uur

Melick: Basisschool De Achtbaan, John F. Kennedysingel 27
Donderdag 12 april, 8.30-9.30 uur

Montfort: Basisschool De Hovenier, Sportlaan 7
Woensdag 11 april, 11.30-12.30 uur

Posterholt: Basisschool De Draaiende Wieken, Streekelsweg 6
Dinsdag 10 april, 8.30-9.30 uur

Sint Odiliënberg: Basisschool ’t Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5
Donderdag 5 april, 8.30-9.30 uur

Vlodrop: Sint Martinusschool, Schoolstraat 1
Woensdag 11 april, 9.30-10.30 uur

De Bibliotheek Bibliorura is gesloten op onderstaande datum.

Koningsdag Vrijdag 27 april, Hemelvaartsdag Donderdag 10 mei, Pinksteren   Zondag 20 & Maandag 21 mei

feed-image RSS feeds

Rudie: ssoid=lcnrfoq2fa24bg0nn57f005d56&ssokey=joomla&layout=blog&id=79&sid=30f49847-d485-4874-ae6f-449644e0828c