Thomas Olde Heuvelt

Als je van spannende boeken houdt, kun je niet meer om hem heen: Thomas Olde Heuvelt is met afstand de meest succesvolle thrillerauteur van Nederland. Zijn boek Hex ligt in dertig landen in de winkels en de filmrechten zijn verkocht aan het Amerikaanse Warner Brothers. Inmiddels is zijn nieuwste boek Echo uit en daarover kun je hem op zondag 16 juni alles vragen als hij een bezoek brengt aan de Bibliotheek Bibliorura.

Boek & Film If Beale Street Could Talk

Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de activiteit Boek&Film.

Muziek op schoot

Baby’s en peuters zijn dol op muziek! Ze worden vrolijk als je voor ze zingt en klapt of juist rustig wanneer je een slaapliedje voor ze zingt.

Balkonconcerten: Roermond en haar kunstenaars

Zondag 26 mei kunt u onder leiding van de VVV-stadsgidsen Roermond weer wandelen langs de prachtig versierde balkons waar solisten en ensembles uit Roermond en omgeving optredens verzorgen. Een van de locaties dit jaar is het balkon van pand Bell, het deel van de bibliotheek aan Neerstraat 13 (rechts van de hoofdingang).

De rondwandeling begint om 14.00 bij het VVV-kantoor op de Markt. Van daaruit wandelt u onder leiding van de stadsgidsen langs de deelnemende balkons. Rond 17.00 uur vind de Grande Finale plaats op het Stationsplein. Deelname aan de rondwandeling is gratis.

Chicklit-middag met Chantal van Gastel

Op Moederdag, zondag 12 mei, krijgen we bezoek van een van Nederlands populairste chicklit-auteurs: Chantal van Gastel! We organiseren een heuse chicklit-middag met heel veel kopjes thee, chocola en natuurlijk boeken over de liefde.