De Kinderboekenweek komt er weer aan! We hebben een mooi programma voor jullie gemaakt met leuke voorstellingen voor iedereen van 3 tot en met 12 jaar. Zo maken we kennis met een ridder die NEE zegt, reizen we door de tijd met Arie Vontura en gaan we op een muzikale reis langs de verhalen over de spin Anansi.

Weet jij wat je kind allemaal uitspookt online? Wat gebeurt er allemaal op facebook? Wat stuurt hij of zij via WhatsApp naar vriendjes en klasgenootjes? Het kan lastig zijn om zicht te houden op het online leven van kinderen. Op 17 september geeft Marlies Slegers in een digitale workshop mediawijsheid tips en adviezen voor het begeleiden van je kind in de wereld van sociale media.

Sinds 19 mei is de bibliotheek weer open en er zijn sindsdien regelmatig dingen veranderd in de bibliotheek. Gelukkig is er nu weer veel normaal, maar er zijn nog wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom zetten we alles nog even op een rijtje.

Vanaf 1 september gaan we de openingstijden verruimen. Vanaf die datum gaan we weer volledig open volgens de reguliere openingstijden. Dit betekent dat we ook op dinsdagavond en zondagmiddag weer open zijn.

Op woensdagmiddag 4 september is de schoolbibliotheek op de Montessorischool in Roermond feestelijk geopend.

 

Als schooldirecteur Liny Demandt van de Montessorischool net met het openingswoord is begonnen, wordt ze onderbroken door vier leerlingen die zich afvragen wat er toch allemaal aan de hand is. Wat doen al die mensen hier op hun school? Liny legt uit dat de school een schoolbibliotheek heeft gekregen en dat iedereen is gekomen om dat te vieren!

Na deze ludieke opening vertellen wethouder Ferdinand Pleyte, waarnemend bestuurslid van Stichting Swalm en Roer Kees Dekker en leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura Chantal van de Eertwegh waarom het zo belangrijk is dat er een schoolbibliotheek op school is. Met zoveel mooie, nieuwe boeken moet het volgens hen toch een feestje worden om te lezen.

Dan wordt de bibliotheek officieel geopend, compleet met confetti en een yell (een van de docenten is de hele nacht wakker gebleven om hem te bedenken) waaraan alle ouders en kinderen enthousiast meedoen.

Vanaf dit schooljaar zal er wekelijks een leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura op school aanwezig zijn om leesbevorderende activiteiten voor de leerlingen te organiseren. Er wordt in de klassen over boeken gepraat en er worden leuke activiteiten rondom boeken en lezen georganiseerd. Lezen is leuk en belangrijk, want hoe meer je leest, hoe beter je erin wordt!

Activiteiten

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - September

Verfilmd als Netflix-serie

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek