Op vrijdagavond 13 maart vieren we de Boekenweek in het Royal Theater met niemand minder dan Peter Buwalda! Na zijn succesroman Bonita Avenue (2012) bleef het even stil rondom Buwalda, maar vorig jaar kwam hij met Otmars zonen helemaal terug.

Tijdens de Geluksweek Roerdalen organiseert de bibliotheek een beestachtig leuke voorleesactiviteit voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Op 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat voor Roermond de 2e Wereldoorlog tot een einde kwam. Te midden van de vele activiteiten die plaatsvinden om dit bijzondere moment te herdenken, willen wij u graag uitnodigen voor een bijzondere manier om dit te doen.

Op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 februari is de bibliotheek gesloten wegens carnaval. Zaterdag 22 februari zijn we gewoon geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. We wensen iedereen heel veel plezier met carnaval!

Op woensdagmiddag 4 september is de schoolbibliotheek op de Montessorischool in Roermond feestelijk geopend.

 

Als schooldirecteur Liny Demandt van de Montessorischool net met het openingswoord is begonnen, wordt ze onderbroken door vier leerlingen die zich afvragen wat er toch allemaal aan de hand is. Wat doen al die mensen hier op hun school? Liny legt uit dat de school een schoolbibliotheek heeft gekregen en dat iedereen is gekomen om dat te vieren!

Na deze ludieke opening vertellen wethouder Ferdinand Pleyte, waarnemend bestuurslid van Stichting Swalm en Roer Kees Dekker en leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura Chantal van de Eertwegh waarom het zo belangrijk is dat er een schoolbibliotheek op school is. Met zoveel mooie, nieuwe boeken moet het volgens hen toch een feestje worden om te lezen.

Dan wordt de bibliotheek officieel geopend, compleet met confetti en een yell (een van de docenten is de hele nacht wakker gebleven om hem te bedenken) waaraan alle ouders en kinderen enthousiast meedoen.

Vanaf dit schooljaar zal er wekelijks een leesconsulent van de Bibliotheek Bibliorura op school aanwezig zijn om leesbevorderende activiteiten voor de leerlingen te organiseren. Er wordt in de klassen over boeken gepraat en er worden leuke activiteiten rondom boeken en lezen georganiseerd. Lezen is leuk en belangrijk, want hoe meer je leest, hoe beter je erin wordt!

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - Februari

BoekenTop5 Net even anders

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek