De Kinderboekenweek komt er weer aan! We hebben een mooi programma voor jullie gemaakt met leuke voorstellingen voor iedereen van 3 tot en met 12 jaar. Zo maken we kennis met een ridder die NEE zegt, reizen we door de tijd met Arie Vontura en gaan we op een muzikale reis langs de verhalen over de spin Anansi.

Weet jij wat je kind allemaal uitspookt online? Wat gebeurt er allemaal op facebook? Wat stuurt hij of zij via WhatsApp naar vriendjes en klasgenootjes? Het kan lastig zijn om zicht te houden op het online leven van kinderen. Op 17 september geeft Marlies Slegers in een digitale workshop mediawijsheid tips en adviezen voor het begeleiden van je kind in de wereld van sociale media.

Sinds 19 mei is de bibliotheek weer open en er zijn sindsdien regelmatig dingen veranderd in de bibliotheek. Gelukkig is er nu weer veel normaal, maar er zijn nog wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom zetten we alles nog even op een rijtje.

Vanaf 1 september gaan we de openingstijden verruimen. Vanaf die datum gaan we weer volledig open volgens de reguliere openingstijden. Dit betekent dat we ook op dinsdagavond en zondagmiddag weer open zijn.

Als u lid bent van de Bibliotheek Bibliorura en u wilt e-books lenen, moet u zich eenmalig registreren bij de Online Bibliotheek. De manier waarop u zich registreert, is veranderd.

De nieuwe manier van registreren werkt als volgt:

Stap 1: Log in met uw pasnummer

Klik rechtsboven in het scherm op 'Inloggen'. Klik in het inlogscherm op 'Pasnummer' en vul het pasnummer in van uw Bibliotheekpas (en dus niet uw gebruikersnaam als u die heeft).

Stap 2: Geef uw wachtwoord op

Vul uw wachtwoord in dat u gebruikt om boeken te verlengen of reserveren via Mijn Menu op www.bibliorura.nl.

Stap 3: Registreer u voor het lenen van e-books

Als u bent ingelogd, klikt u rechtsboven in het scherm onder 'Welkom' op 'Mijn Profiel'. Klik vervolgens op 'E-books lenen? Registreer je!'. Klik nu op de knop 'Registreer' en vul uw e-mailadres in. Klik vervolgens op de link in de e-mail die u ontvangt om uw e-mailadres te bevestigen. Vul daarna in het registratiescherm de gevraagde gegevens verder in en klik op 'Verstuur'. U kunt nu e-books lenen bij de Online Bibliotheek!

Als u al e-books leent bij de Online Bibliotheek, verandert er voor u niks. De gewijzigde registratieprocedure geldt alleen voor klanten die voor het eerst e-books gaan lenen.

 

Activiteiten

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - September

Verfilmd als Netflix-serie

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek