Op vrijdagavond 13 maart vieren we de Boekenweek in het Royal Theater met niemand minder dan Peter Buwalda! Na zijn succesroman Bonita Avenue (2012) bleef het even stil rondom Buwalda, maar vorig jaar kwam hij met Otmars zonen helemaal terug.

Tijdens de Geluksweek Roerdalen organiseert de bibliotheek een beestachtig leuke voorleesactiviteit voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Op 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat voor Roermond de 2e Wereldoorlog tot een einde kwam. Te midden van de vele activiteiten die plaatsvinden om dit bijzondere moment te herdenken, willen wij u graag uitnodigen voor een bijzondere manier om dit te doen.

Op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 februari is de bibliotheek gesloten wegens carnaval. Zaterdag 22 februari zijn we gewoon geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. We wensen iedereen heel veel plezier met carnaval!

Als u lid bent van de Bibliotheek Bibliorura en u wilt e-books lenen, moet u zich eenmalig registreren bij de Online Bibliotheek. De manier waarop u zich registreert, is veranderd.

De nieuwe manier van registreren werkt als volgt:

Stap 1: Log in met uw pasnummer

Klik rechtsboven in het scherm op 'Inloggen'. Klik in het inlogscherm op 'Pasnummer' en vul het pasnummer in van uw Bibliotheekpas (en dus niet uw gebruikersnaam als u die heeft).

Stap 2: Geef uw wachtwoord op

Vul uw wachtwoord in dat u gebruikt om boeken te verlengen of reserveren via Mijn Menu op www.bibliorura.nl.

Stap 3: Registreer u voor het lenen van e-books

Als u bent ingelogd, klikt u rechtsboven in het scherm onder 'Welkom' op 'Mijn Profiel'. Klik vervolgens op 'E-books lenen? Registreer je!'. Klik nu op de knop 'Registreer' en vul uw e-mailadres in. Klik vervolgens op de link in de e-mail die u ontvangt om uw e-mailadres te bevestigen. Vul daarna in het registratiescherm de gevraagde gegevens verder in en klik op 'Verstuur'. U kunt nu e-books lenen bij de Online Bibliotheek!

Als u al e-books leent bij de Online Bibliotheek, verandert er voor u niks. De gewijzigde registratieprocedure geldt alleen voor klanten die voor het eerst e-books gaan lenen.

 

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - Februari

BoekenTop5 Net even anders

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek