Bibliorura

De Reinaerttrofee
Sinds 2014 wordt ieder jaar na het uitroepen van de genomineerden voor de Halewijnprijs een jongerenjury gevormd. Deze jongerenjury leest en beoordeelt van alle genomineerde auteurs een werk en roept een eigen winnaar uit. Deze ontvangt op de gezamenlijke prijsuitreiking de Reinaerttrofee voor ‘Beste Boek van genomineerden voor de Halewijnprijs’ plus een geldbedrag en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.
Bibliorura en docenten van BC Broekhin begeleiden dit ‘Reinaerttrofee-leesproces’. Voorzitters van de jongeren-schaduwjury Reinaerttrofee zijn Annette van Herten en Lindy Simons. Doel van de Reinaerttrofee is het stimuleren van liefde voor literatuur bij jongeren.

DE WINNAAR VAN DE REINAERTTROFEE 2017 IS WE HADDEN LIEFDE, WE HADDEN WAPENS VAN CHRISTINE OTTEN.

Genomineerde werken voor Reinaerttrofee 2017
Wees onzichtbaar van Murat Isik
Het vogelhuis van Eva Meijer
De waan van Cotard van David Nolens
Stem uit duizenden van Annel de Noré
We hadden liefde, we hadden wapens van Christine Otten
Vrede zij met u, zuster van Chris de Stoop

De prijsuitreiking van de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee vindt plaats op zondag 11 maart 2018 van 13.30u tot 16.30u in het Royal Theater in Roermond. Na het uitreiken van de prijzen zal auteur Tom Lanoye geïnterviewd worden door publicist Peter Winkels. Tickets (inclusief één consumptie) zijn gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Tickets zijn tot uiterlijk 7 maart 2018 verkrijgbaar via info@bibliorura.nl o.v.v. adresgegevens en (voor leden) lenerpasnummer.

Rudie: ssoid=rmvkl6lm3v5n13acngjfvvpe42&ssokey=joomla&id=768&sid=4e2b0bbc-2fba-4db4-829c-484778e819b4