Op vrijdagavond 13 maart vieren we de Boekenweek in het Royal Theater met niemand minder dan Peter Buwalda! Na zijn succesroman Bonita Avenue (2012) bleef het even stil rondom Buwalda, maar vorig jaar kwam hij met Otmars zonen helemaal terug.

Tijdens de Geluksweek Roerdalen organiseert de bibliotheek een beestachtig leuke voorleesactiviteit voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Op 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat voor Roermond de 2e Wereldoorlog tot een einde kwam. Te midden van de vele activiteiten die plaatsvinden om dit bijzondere moment te herdenken, willen wij u graag uitnodigen voor een bijzondere manier om dit te doen.

Op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 februari is de bibliotheek gesloten wegens carnaval. Zaterdag 22 februari zijn we gewoon geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. We wensen iedereen heel veel plezier met carnaval!

Samen een verhaal lezen wordt nóg leuker met een samenleesboek!

Deze boeken zijn geschreven op twee niveaus. Laat uw kind de makkelijke zinnen lezen en lees zelf de moeilijke zinnen voor.

Vooral voor kinderen van groep 3 en 4 zijn dit erg geschikte en leuke boeken. Ontdek samen met uw kind de eerste stappen van het lezen. Kinderen die net starten met lezen (en nog niet alle letters kennen) en kinderen met een lager leesniveau hebben zo het gevoel dat ze boekjes in een mum van tijd kunnen uitlezen. Door het samen met een volwassene te doen, beleven ze meer succeservaringen. Daarnaast kunt u uw kind op een fijne manier begeleiden bij het leren lezen. Het maakt het lezen dus vooral gezellig en leuk!

In de bibliotheek in Roermond kunt u de samenleesboeken vinden bij de eerste leesboekjes. U kunt ze herkennen aan de sticker ‘samenleesboek’ op de rug van het boek. Maar vraag vooral ook een van onze medewerkers voor meer informatie!

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - Februari

BoekenTop5 Net even anders

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek