De Kinderboekenweek komt er weer aan! We hebben een mooi programma voor jullie gemaakt met leuke voorstellingen voor iedereen van 3 tot en met 12 jaar. Zo maken we kennis met een ridder die NEE zegt, reizen we door de tijd met Arie Vontura en gaan we op een muzikale reis langs de verhalen over de spin Anansi.

Weet jij wat je kind allemaal uitspookt online? Wat gebeurt er allemaal op facebook? Wat stuurt hij of zij via WhatsApp naar vriendjes en klasgenootjes? Het kan lastig zijn om zicht te houden op het online leven van kinderen. Op 17 september geeft Marlies Slegers in een digitale workshop mediawijsheid tips en adviezen voor het begeleiden van je kind in de wereld van sociale media.

Sinds 19 mei is de bibliotheek weer open en er zijn sindsdien regelmatig dingen veranderd in de bibliotheek. Gelukkig is er nu weer veel normaal, maar er zijn nog wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom zetten we alles nog even op een rijtje.

Vanaf 1 september gaan we de openingstijden verruimen. Vanaf die datum gaan we weer volledig open volgens de reguliere openingstijden. Dit betekent dat we ook op dinsdagavond en zondagmiddag weer open zijn.

Samen een verhaal lezen wordt nóg leuker met een samenleesboek!

Deze boeken zijn geschreven op twee niveaus. Laat uw kind de makkelijke zinnen lezen en lees zelf de moeilijke zinnen voor.

Vooral voor kinderen van groep 3 en 4 zijn dit erg geschikte en leuke boeken. Ontdek samen met uw kind de eerste stappen van het lezen. Kinderen die net starten met lezen (en nog niet alle letters kennen) en kinderen met een lager leesniveau hebben zo het gevoel dat ze boekjes in een mum van tijd kunnen uitlezen. Door het samen met een volwassene te doen, beleven ze meer succeservaringen. Daarnaast kunt u uw kind op een fijne manier begeleiden bij het leren lezen. Het maakt het lezen dus vooral gezellig en leuk!

In de bibliotheek in Roermond kunt u de samenleesboeken vinden bij de eerste leesboekjes. U kunt ze herkennen aan de sticker ‘samenleesboek’ op de rug van het boek. Maar vraag vooral ook een van onze medewerkers voor meer informatie!

Activiteiten

Activiteiten

Abonnementen

Homepage agenda

BoekenTop5 - September

Verfilmd als Netflix-serie

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Online Bibliotheek

Homepage online bibliotheek