Expositie Vera Wilting: Romaanse kunst en Munsterkerk

Van 04 mei 2020 tot 30 mei 2020

Bij de Bibliotheek Bibliorura wordt de 800ste verjaardag van de Munsterkerk gevierd met een speciale expositie van kunstenaar Vera Wilting.


In 2020 vieren we in Roermond het 800-jarig bestaan van de Munsterkerk. Met de schilderijen in deze expositie toont Vera Wilting haar liefde voor de Munsterkerk en de romaanse kunst.

Vera Wilting-van Avesaath komt uit Swalmen en tekent en schildert al haar hele leven. Haar tante en haar broer waren de eersten die Vera de liefde voor het schilderen bijbrachten. Door de jaren heen volgde Vera diverse teken- en schildercursussen, zoals bij de Vrije Academie, Tekenschool Linne en Leonne van Deuzen.

Inspiratie haalt Vera uit haar wandelingen door de natuur rondom Swalmen, vakanties in de bergen en klassieke muziek. Maar ook de romaanse beeldhouwkunst en architectuur bieden inspiratie, zoals te zien is in deze expositie. Zo maakte Vera bijvoorbeeld een drieluik dat geïnspireerd is op een romaanse kerk op de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Speciaal voor het 800-jarig bestaan van de Munsterkerk maakte Vera het werk ‘Apsis Munsterkerk’, dat in deze expositie voor het eerst te zien zal zijn.

De expositie ‘Romaanse kunst en Munsterkerk’ van Vera Wilting is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek.