Afdrukken

We hebben iets nieuws! Vanaf nu zal er elke maand een boeken-top-5 in de nieuwsbrief staan. Boeken rond een bepaald thema die u volgens ons gelezen moet hebben. We trappen af met een top 5 van spannende boeken, zodat u genoeg leesinspiratie heeft tijdens de Spannende Boeken Weken van 6 tot en met 24 juni.

De top 5 van deze maand:

Moord in de Oriënt ExpressAgatha Christie
Detective Hercule Poirot reist met de Oriënt Express van Istanbul naar Londen. Wanneer de trein onderweg ingesneeuwd raakt, wordt een van de reizigers dood gevonden in zijn compartiment. Al gauw blijkt dat alle passagiers in de wagon verdacht zijn.

Klassieke en spannende ‘whodunnit’ met een verrassend einde. Het verhaal leest als een trein.

U kunt ook de film ‘Murder on the Oriënt Express’ lenen bij de bibliotheek en vanaf 1 juli is het boek als e-book te downloaden via de vakantiebieb.

HexThomas Olde Heuvelt
In het dorpje Beek waart al driehonderd jaar de Wylerheks rond. De bewoners doen er alles aan om haar voor de buitenwereld af te schermen. Want wie eenmaal in Beek komt wonen, kan er nooit meer lang vandaan blijven en wie de wraak van de heks op zich haalt, kan het hele dorp in de afgrond storten.

Hex is zo spannend dat het ten koste gaat van een paar nachten slaap. Thomas Olde Heuvelt wordt ook wel de Nederlandse Stephen King genoemd, en dat is niet voor niks!

De kraamhulpEsther Verhoef
Didi Vos is door een zware bevalling en tijdelijke bekkeninstabiliteit aan bed gekluisterd. Ze is daarom erg blij met haar kraamhulp Hennequin Smith, maar is zich niet bewust van haar verborgen agenda.

‘De kraamhulp’ gaat onder je huid zitten en laat je niet meer los. Een must-read voor alle liefhebbers van Nederlandse thrillers.

SpringvloedCilla & Rolf Börjlind
Olivia Rönning is een jonge studente van de politieacademie die onderzoek doet naar een 'cold case' uit 1987. Destijds is er een moord gepleegd op het strand van Nordkoster, een eiland voor de kust van Zweden. Tegelijkertijd worden in het heden daklozen vermoord.

‘Springvloed’ zuigt je direct het verhaal in en is van het eerste tot het laatste woord superspannend en meeslepend. Het verhaal is zo geschreven dat het zich als een film in je hoofd afspeelt.

Paradijsvogels Nathalie Pagie
Journaliste Tara Linders wordt op Aruba geconfronteerd met een meisje in nood. Samen met haar collega Diego Martinez gaat ze op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het eiland ook minder mooie kanten heeft.

Dit eerste deel van een trilogie is een aanrader voor de ervaren thrillerlezer, maar ook voor wie het genre nog wil ontdekken. Houd deze schrijver in de gaten, want van haar gaan we nog veel horen.