Top 5 voorleesboeken

Maximiliaan Modderman geeft een feestje – Joukje Akveld (illustraties Jan Jutte)

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. (vanaf 3 jaar)

 

BORA Kiekeboe! – Deborah van de Leijgraaf

Hond speelt verstoppertje, kun jij hem vinden? Trek aan de schuifjes en zoek in de woonkamer, de slaapkamer en de tuin – en ontdek nog veel meer verstopte dierenvrienden! Een vrolijk kartonboek van Nederlandse bodem. Door de dubbele schuifjes zit het boekje vol verrassingen en kunnen peuters er heerlijk lang mee spelen. (vanaf 2 jaar)

 

Kom, we gaan een boek lezen – Suzanne Strasser

‘Kom, we gaan een boek lezen!’ roept het kind. Al snel zit iedereen op de bank: de zebra, de kat, het kind, de hamster en de leeuw. Ze kunnen beginnen. ‘Wacht!’ hinnikt de zebra. ‘De ooievaar is er nog niet!’ Ha, daar komt hij juist aan. Zo, nu kunnen ze beginnen. Toch?... (vanaf 3 jaar)

 

Baby ziet kleuren en vormen! – Hervé Tullet

Een boek als een harmonica! Klap het helemaal uit en laat je baby genieten van alle cirkels, stippen en strepen in fleurig rood, blauw en geel. En dan zijn er ook nog gaten en spiegeltjes: zoveel te zien en te ontdekken! (vanaf 6 maanden)

 

Nog even samen spelen – Jörg Mühle

Zin in veel plezier? Ja! Kom dan fijn spelen met Klein Konijn! Een duwtje geven op de schommel, hem natspetteren in bad (pas op, hij spettert terug!) en zo zijn er nog wat spelletjes. Het allerleukste komt het laatst! ( vanaf 1,5 jaar)

JanuariBoekenTop5 januari 2023 Nationale Voorleesdagen

DecemberBoekenTop5 december 2022 feestdagen

NovemberBoekenTop5 november 2022 De favorieten van Merel

OktoberBoekenTop5 oktober 2022 Geillustreerde kinderboeken

SeptemberBoekenTop5

JuniBoekenTop5