Misschien ben je haar al een keer tegengekomen in de bibliotheek, bij het Informatiepunt Digitale Overheid of tijdens één van onze cursussen. Sinds vorig jaar werkt Merel als Klantadviseur en Consulent Basisvaardigheden bij de Bibliotheek Bibliorura. In korte tijd heeft zij al heel wat mooie boeken uit onze collectie verslonden en daarom deelt Merel deze maand haar favorieten met jou.

 

Zout van de zee – Ruta Sepetys

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog proberen de zwangere Poolse Emilia (15), de Pruisische soldaat Florian (19) en de Litouwse verpleegster Joana (21) een voormalig cruiseschip te bereiken, dat hen in veiligheid kan brengen. Lukt het hen om op tijd bij het schip te komen? Een geweldig mooi en meeslepend boek!


Het bal der gekken – Victoria Mas

Dompel je onder in het Parijs van 1885. In Het bal der gekken volg je verschillende vrouwen binnen de muren van het ziekenhuis la Salpêtrière. Niet alleen patiëntes – die overigens zeker niet gek zijn – maar ook de hoofdzuster, die gaandeweg haar menselijkheid terugvindt. Lichtpuntje voor de vrouwen is het jaarlijkse bal der gekken waar ze de Parijse elite ontmoeten. Fascinerend pleidooi voor de vrouw met een verrassend einde!

Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck

In deze prachtige psychologische roman staat Mona centraal in drie levensfases: als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid.

Ik ben Hendrik Witbooi – Conny Braam


Hendrik Witbooi is leider van het Nama-volk in Namibië als de Duitsers voet aan wal zetten om het gebied te koloniseren. Hij probeert zijn volk én land te beschermen tegen de Duitse hebzucht.
Een indrukwekkend boek, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis die ik nog niet kende, maar na het lezen van dit boek ook zeker niet zal vergeten!

De verborgen apotheek – Sarah Penner

Het is 1791 en Nella runt in Londen een verborgen apotheek waar ze gifmengsels brouwt voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. 200 jaar later vindt historicus Caroline een oud apothekersflesje in de Theems en gaat op onderzoek uit. Afwisselend en lekker vlot worden beide verhaallijnen verteld en zo komen heden en verleden steeds meer bij elkaar. Een mysterieus boek waarbij je na elk hoofdstuk weer benieuwd bent hoe het verder gaat.

NovemberBoekenTop5 november 2022 De favorieten van Merel

OktoberBoekenTop5 oktober 2022 Geillustreerde kinderboeken

SeptemberBoekenTop5

JuniBoekenTop5