De 68ste Kinderboekenweek heeft Gi-ga-groen! als thema en staat in het teken van dieren en de natuur. Leesconsulent Saskia Maas heeft daarom vijf van haar favoriete jeugdboeken uitgezocht die volstaan met prachtige natuur- en dierillustraties. Deze boeken zijn overigens ook heel mooi voor volwassenen!

Terra Ultima - Raoul Deleo

Ontdekkingsreiziger en bioloog Raoul Deleo doet verslag van zijn expedities naar het onbekende werelddeel ‘Terra Ultima’. Bladerend door dit boek val je door de werkelijk fantastische illustraties van de wonderbaarlijkste dieren van de ene verbazing in de andere. Raoul Deleo won hiervoor de Woutertje Pieterse Prijs 2022.

Het lied van de spreeuw - Octavie Wolters

Het eerste kinderboek van schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters. Met mooie teksten van de spreeuw over zijn leefomgeving en sprekende lino´s. Iedere bladzijde is een kunstwerkje op zich.

Wonderbos - Jan Paul Schutten, Medy Oberendorff

Een mooi informatief boek over alles wat bossen ons te bieden hebben. Met mooie illustraties en ongelofelijk gedetailleerde zoekplaten, waarop je niet uitgekeken raakt.

Eiland - Mark Janssen

Een tekstloos prentenboek over een vader, een dochter en hun hond die schipbreuk lijden en aanspoelen op een klein eiland.  Maar niets is wat het lijkt. De prachtige dromerige en kleurrijke illustraties voorzien het boek van een bijzondere emotie en sfeer.

Het prinsenkind - Marancke Rink en Martijn van der Linden

Een betoverend prentenboek waarin prachtig uitgedoste dieren met cadeautjes op weg gaan naar…? Ook volwassenen zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van de schoonheid van de illustraties.

JanuariBoekenTop5 januari 2023 Nationale Voorleesdagen

DecemberBoekenTop5 december 2022 feestdagen

NovemberBoekenTop5 november 2022 De favorieten van Merel

OktoberBoekenTop5 oktober 2022 Geillustreerde kinderboeken

SeptemberBoekenTop5

JuniBoekenTop5