Op 2 oktober start in onze bibliotheek de leesclub ‘Poëzie met Meity’. Deelnemers verdiepen zich onder begeleiding van dichteres Meity Völke uit Roermond in zes recent verschenen poëziebundels, van onder anderen Ester Naomi Perquin, Jean Pierre Rawie en Marieke Lucas Rijneveld. Voor september stelde Meity haar persoonlijke BoekenTop 5 samen: 

 1. Verzamelde gedichten - Menno Wigman

Rauw, nietsontziend, onopgesmukt en naakt. Zo zou ik de schitterende poëzie van Menno Wigman beschrijven. Altijd volmaakt van vorm en trefzeker. Over het leven van een mensenschuwe dichter in de grote stad. 'Tot aan mijn dood zal ik mijn grootste vijand zijn.' Helaas is dit citaat veel te vroeg waarheid gebleken. 

 2. En niet bij machte - J.V. Neylen

Wonderlijk rijp debuut van een jonge Vlaamse dichteres die haar plek in de wereld onderzoekt vanaf haar kindertijd tot aan het heden. Won terecht de Poëziedebuutprijs 2021. 

3. Virgula - Sasja Janssen

Greep met deze bundel net naast de Grote Poëzieprijs maar had die wat mij betreft met glans mogen winnen. Sasja schept een volstrekt eigen en authentieke wereld in haar taal zoals maar weinig hedendaagse dichters dat kunnen. 

4. Waren we dieren - Dorien Dijkhuis

'Waren we dieren we zouden mateloos zwermen. We zouden leven als de spreeuwen. Samen alleen.' Een bundel die met alleen al deze drie zinnen de wondermooie symbiose tussen mens, dier en taal laat zien, verdient het om gelezen en herlezen te worden.  

5. Nachtvangst - Froukje van der Ploeg

Eerlijke, herkenbare en toegankelijke gedichten over het vrouw-, moeder- en menszijn zowel in de persoonlijke belevingswereld van de dichteres zelf als in die van ons allen. 


Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de leesclub 'Poëzie met Meity'? Kijk dan op www.bibliorura.nl/leesclub-poezie

JanuariBoekenTop5 januari 2023 Nationale Voorleesdagen

DecemberBoekenTop5 december 2022 feestdagen

NovemberBoekenTop5 november 2022 De favorieten van Merel

OktoberBoekenTop5 oktober 2022 Geillustreerde kinderboeken

SeptemberBoekenTop5

JuniBoekenTop5