Heb jij je voorgenomen om gezonder te gaan leven dit jaar? Begin dan eens met aanschaffen van een plant! Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat planten onze stemming verbeteren, stress verminderen en de lucht zuiveren. Met de BoekenTop5 van deze maand helpen we je een eindje op weg. Of je nu een ervaren plant parent bent of een groentje, een plant in leven houden kunnen we (met een beetje hulp en de juiste plant) allemaal.

Het creatieve kamerplanten boek - Fran Bailey & Zia Allaway

Wil jij niet zomaar een plant in huis zetten, maar wil je dat je plant echt onderdeel wordt van je interieur? Dan is dit het boek voor jou. Fran Bailey en Zia Allaway wijden in hun boek maar liefst honderd pagina’s aan het ontwerpen met planten. Je leert spelen met de vorm, kleur, structuur en grootte van planten en ze beschrijven allerlei creatieve plantenprojecten. In het hoofdstuk met plantenprofielen vind je alle informatie over jouw favoriete plant en natuurlijk staat ook alles wat je moet weten over de verzorging van planten en het oplossen van problemen in dit boek.

Grow in the dark - Lisa Eldred Steinkopf

Heb je weinig licht in huis of een donker hoekje dat wel wat extra gezelligheid kan gebruiken? Dan ga jij je nieuwe groene vriend in dit boek vinden. Er zijn namelijk heel veel prachtige planten die helemaal niet zoveel licht nodig hebben! In dit mooie, kleurrijke boek vind je een aantal hoofdstukken over de verzorging van planten, maar de focus ligt voornamelijk op de plantenprofielen. 

Happy cactus

Cactussen; sommige mensen zijn er dol op, anderen vinden er niks aan. Voor de echte cactusfanaten onder ons is er het boek Happy cactus, een boekje waarin maar liefst 105 cactussen en vetplantjes beschreven staan. Na wat korte hoofdstukjes over de verzorging van je stekelige vriendje, vind je de profielen van de cactussen, waarbij op een speelse manier de informatie over de plant is weergegeven.

De kamerplantenbijbel van Mama Botanica- Iris van Vliet

Iris van Vliet ken je misschien wel als Mama Botanica, met 85.000 volgers een van de populairste plantenbloggers van Nederland. Haar kamerplantenbijbel is ingedeeld in vier niveaus, van ‘groentje’ tot ‘plantenfluisteraar’. Ze geeft veel basisinformatie over de verzorging van je planten en het oplossen van problemen en bij de hogere niveaus krijg je ook tips voor creatieve plantenprojecten. Per niveau vind je profielen van planten die bij het niveau van de plantenliefhebber passen. Dit is echt een mooi algemeen basisboek voor plantenliefhebbers van elk niveau.

Stekken, voeden, groeien - Caro Langton & Rose Ray

Het stekken of vermeerderen van planten is een goedkope manier om aan meer groen in huis te komen. De gestekte plantjes kun je zelf een plekje geven, cadeau doen of omruilen voor andere plantjes in een plantenbieb bij jou in de buurt of via facebookgroepen. In het boek Stekken, voeden, groeien leer je alles over stekken. Welke plant stek je op welke manier? Wanneer kan je gestekte plantje naar een groter potje? En hoe houd je je stekje gezond? Pas maar op, want als je eenmaal de smaak te pakken hebt, staat je huis zo vol met plantenbaby’s!

JuliBoekenTop5

JuniBoekenTop5

MeiBoekenTop5

AprilBoekenTop5

MaartBoekenTop5

FebruariBoekenTop5