Lonely Planet is de favoriete reisgids van menig (wereld)reiziger. Naast de standaard reisgidsen maakt Lonely Planet ook prachtige themaboeken. In deze BoekenTop5 hebben we onze favorieten voor je verzameld. En wist je dat Loney Planet ook een tijdschrift uitgeeft? Ook dat kun je lenen in de bibliotheek.

Wijnroutes Europa

Dit is hét reisboek voor elke wijnliefhebber die graag op reis gaat en voor elke reisliefhebber die graag een lekker glas wijn drinkt. Je vindt in dit boek namelijk 40 routes door 14 landen langs meer dan 200 wijngaarden. Uiteraard staan er routes in door bekende wijnregio’s als de Provence, Toscane en de Rioja, maar ook minder bekende gebieden als Tokaj in Hongarije en South Downs in Engeland.

Lonely Planet stuurt je natuurlijk niet op pad zonder de nodige praktische informatie. Zo vind je bij elke route opties om te eten en te overnachten en krijg je tips voor activiteiten en evenement in de regio van de route.

80 Duurzame Reizen

We weten allemaal dat vliegen een enorme impact heeft op het milieu. In dit boek laat Lonely Planet je zien dat je helemaal niet in het vliegtuig hoeft te stappen om een geweldige reis te maken. Ze hebben 80 routes door Europa uitgestippeld die je per fiets, trein, boot of te voet kunt maken.

Bij elke reis staat aangegeven hoe lang de reis duurt, hoe je milieuvriendelijk op het vertrekpunt komt, wat je de co2-uitstoot van de reis is en wat je vervoerskosten gedurende de reis ongeveer zijn.

Lonely Planet’s Beautiful World

In dit boek heeft Lonely Planet foto’s van de mooiste plekken ter wereld verzameld. Plekken die je naar adem doen happen en je hart een slagje over laten slaan. Dit boek is een ware ode aan de mooiste plekken op aarde en een absolute aanrader voor iedereen die van natuurfotografie houdt.

In dit boek staan dan wel geen reizen beschreven, maar het biedt zeker meer dan voldoende inspiratie voor je volgende reisbestemming.

Mythische Trektochten in de Wereld

Dit boek is een must-read voor alle wandelliefhebbers. Van eenvoudige dagtochten tot mythische meerdaagse routes, voor elke wandelaar staat er een route in. De routebeschrijvingen zijn persoonlijke wandelverslagen van de reisschrijvers van Lonely Planet, waardoor je het gevoel krijgt dat je met de schrijver mee wandelt.

Naast de routebeschrijving vind je bij elke wandeling ook een lijstje met praktische tips over bijvoorbeeld welke kleding je aan moet trekken, wanneer je de route het beste kunt lopen en wat je aan uitrusting mee moet nemen.

Mooiste Treinreizen

Toen we dit boek voor het eerst opensloegen in de bieb zijn er hier en daar wat bucketlists aangevuld. Van de reis met de Jacobite tussen Fort William en Mallaig (Schotland) tot de Ferrocarril van Chihuahua naar Los Mochis (Mexico), voor werkelijk elke treinreis in dit boek wil je het liefst vandaag nog vertrekken.

Het boek geeft per treinreis een beschrijving van de route, maar ook een overzicht van de service aan boord en een aantal praktische tips.

NovemberBoekenTop5 november 2022 De favorieten van Merel

OktoberBoekenTop5 oktober 2022 Geillustreerde kinderboeken

SeptemberBoekenTop5

JuniBoekenTop5