We gaan op de vegetarische toer deze maand! De BoekenTop5 is gevuld met vijf prachtige vegetarische kookboeken om je vingers bij af te likken. En ja, we hebben ook aan BBQ-ers gedacht.

Spice Wise Green - Michel Hanssen

De Spice Wise-boeken van meesterkok Michel Hanssen zijn gericht op koken met kruiden en zonder zout. Doel van het boek is om mensen te verleiden minder zout te gebruiken en in plaats daarvan hun eten op smaak te brengen met kruiden en specerijen. In Spice Wise Green richt Hanssen zich volledig op het op smaak brengen van groenten.

Dit kookboek is mooi vormgegeven en de recepten zijn niet moeilijk om te maken. Het laat zien dat er heel veel manieren zijn om je groente bijzonder te maken. Met dit boek eet je nooit meer saaie groente!

Het nieuwe Forest Feast kookboek - Erin Gleeson

Met Het nieuwe Forest Feast kookboek plan je je hele menu in één keer. Het boek is namelijk zo ingericht dat er recepten voor volledige menu’s gegeven worden. Je hebt dus in één overzicht het hele menu voor bijvoorbeeld een doordeweeks diner, een vegan en glutenvrij etentje of een picknick.

Als je dit kookboek uit de kast pakt, wordt je meteen vrolijk. Het boek is prachtig vormgegeven met foto’s en aquareltekeningen van de auteur. Ze geeft ook tips voor het dekken van de tafel of het maken van menukaartjes. Voor meer inspiratie kun je ook nog terecht op de Forest Feast blog.

Vegarabia - Greg Malouf

Een vegetarisch kookboek voor iedereen die van de keukens van het Midden-Oosten houdt. Je vindt in het boek allerhande recepten: van ontbijt tot smaakmakers en hoofdgerechten met een duidelijke stap-voor-stap bereidingswijze en hier en daar een extra tip. 

Dit kookboek neemt je echt mee op reis naar de smaken van het Midden-Oosten. De recepten zijn stuk voor stuk het proberen waard!

Groente op de BBQ - Julius Jaspers

De BBQ is al lang niet meer alleen voor vleeseters. Steeds vaker zien we de lekkerste groentegerechten op het rooster verschijnen. Julius Jaspers laat in deze masterclass zien hoe je groenten tot een bijzondere BBQ-maaltijd omtovert.

Dit boek is precies wat we nodig hebben deze zomer! Heerlijke groenterecepten die elke BBQ bijzonder maken. Hier en daar wordt wel wat vlees of vis gebruikt in de recepten, maar het merendeel is volledig vegetarisch. Steek die BBQ maar aan!

Bazaar - Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour is een Britse met Iraanse roots, en dat zien we terug in dit kookboek. De recepten zijn gebaseerd op de Perzische en Midden-Oosterse keuken, maar de Britse invloed is ook duidelijk zichtbaar. Bij elk gerecht vertelt ze iets over het gerecht, waardoor het boek een persoonlijk tintje krijgt.

Dit boek staat vol vegetarisch comfort food. Warme smaken, prachtige kleuren, elke maaltijd wordt een feestje met deze recepten. Echt een aanrader voor iedereen die vegetarisch eet of minder vlees wil eten.

JuniBoekenTop5

MeiBoekenTop5

AprilBoekenTop5

MaartBoekenTop5

FebruariBoekenTop5

JanuariBoekenTop5