Afdrukken

Voor de BoekenTop5 van maart vroegen we onze nieuwe klantadviseur en consulent laaggeletterdheid Jamie naar haar favoriete boeken: “Het liefst deel ik veel meer dan vijf boeken, zo moeilijk kiezen! In ieder geval zijn dit boeken die ik recent met heel veel plezier gelezen heb.”

Sashenka – Simon Sebag Montefiore

Familiekroniek van een overtuigd communistisch gezin onder het regime van Stalin.

Ik hou ervan als een boek leest als een roman en je tegelijk meegenomen wordt in een stukje historie. Dit boek heeft dat! Een spannend boek over het communisme, door de ogen van Sashenka, 16 jaar oud. En als je dit boek gelezen hebt en onder de indruk was volgen er nog twee delen: Een koude winternacht en De rode dageraad.

De boekendief – Markus Zusak

In 1939 komt de 9-jarige Liesel bij pleegouders terecht van wie ze leert lezen. Boeken worden heel belangrijk voor Liesel.

Op een bijzondere manier geschreven, heel mooi! De hoofdpersonen zijn gewone mensen die tijdens WOII van alles meemaken.

Het labyrint der geesten – Carlos Ruiz Zafón

Alicia Gris, die in dienst is van de geheime dienst van Franco, vormt met Vargas een duo dat de verdwijning van schrijver en ex-gevangenisdirecteur Mauricio Valls onderzoekt.

Toen ik 16 was las ik het eerste jeugdboek van Carlos Ruiz Zafón: de nevelprins. Sindsdien ben ik groot fan en heb ik zijn boeken meerdere keren gelezen. Het labyrinth der geesten is de finale van het vierluik Het Kerkhof der vergeten boeken. De boeken van Carlos Ruiz Zafón zijn spannend, meeslepend en gevuld met eigenzinnige personages en mysterie.

De stilte van de witte stad – Eva Garcia Saenz de Urturi

De Baskische stad Vitoria wordt opgeschrikt door enkele rituele moorden die zijn gepleegd op dezelfde manier als moorden 20 jaar geleden en waarvan de dader binnenkort verlof krijgt.

Als je van Carlos Ruiz Zafón en thrillers houdt is dit boek (onderdeel van een drieluik) een aanrader. Dit is een bijzondere thriller: niet alleen bevat het een moordonderzoek, er is ook veel cultuur, mythologie en historie in verwerkt.

Het geluid van de nacht – María Dueñas

Vlak voor de Spaanse burgeroorlog vlucht een jonge Spaanse met haar geliefde naar Marokko; ze wordt door hem achtergelaten in Tanger, gebukt onder schulden. Ook een spannend verhaal gecombineerd met veel historische feitjes! Bepaalde personages in het verhaal (zoals kolonel Beigbeder en de Britse spionne Fox) hebben echt bestaan.