Afdrukken

BoekenTop5 februari: Feelgood van Nederlandse bodem

De afgelopen jaren zijn er steeds meer boeken van Nederlandse feelgoodschrijfsters in onze boekenkasten te vinden. Omdat we allemaal wel wat feelgood kunnen gebruiken, heeft onze communicatiemedewerker Moniek de BoekenTop5 van deze maand gevuld met haar favorieten.

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy 

Lois gaat voor de uitgeverij waarvoor ze werkt naar Canada om een boek te schrijven over oud-boybandlid Marius. Maar daar heeft Marius helemaal geen zin in. Lois doet er alles aan om Marius beter te leren kennen en om hem aan het praten te krijgen, maar hij blijkt nogal een chagrijnige hork.

Een huisje aan een meer met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van Canada. De ideale omgeving voor een lekker romantisch verhaal! De humor en vlotte schrijfstijl van Charlotte de Monchy zorgen ervoor dat je dit boek niet kunt wegleggen tot het uit is.

Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers 

Na het overlijden van haar vader gaat Lize een zomer werken op de Franse camping van een oude vriend van haar vader. Daar ontmoet ze Jelle, de zoon van de campingeigenaar, en Nate, de sportinstructeur, die allebei de nodige interesse in haar tonen. Maar dan staat opeens de persoon voor haar neus die ze probeerde te ontvluchten.

Met dit boek waan je je vanaf de eerste bladzijde in het zonnige Frankrijk. Doordat de verschillende personages een traumatisch verleden met zich meedragen, heeft het verhaal wat meer diepgang. Maar uiteraard zit er ook genoeg romantiek in!

Duingras – Jackie van Laren

Wende is gestopt met haar opleiding en gedumpt door haar vriend. Op zoek naar rust en ruimte om de gebeurtenissen te verwerken en na te denken over haar toekomst, boekt ze een vakantie op een Waddeneiland. Daar ontmoet ze Axel, de eigenaar van de enige strandtent op het eiland, en zijn beste vriend Vincent. Maar ook haar ex weet haar te vinden op het eiland…

Ik kom zelf heel graag op de Waddeneilanden en dit boek gaf mij helemaal het eilandgevoel. Door de schrijfstijl van Jackie van Laren komen de personages heel oprecht over. Dit is het eerste deel in de Eiland-serie, dus als je na dit boek nog geen afscheid wil nemen van het eiland, kun je lekker nog 4 boeken lang genieten.

Zwaar verliefd! - Chantal van Gastel

Dierenarts Isa wordt midden in de nacht uit bed gebeld omdat een hond ernstig ziek is. De eigenaar van de hond blijkt de zeer aantrekkelijke meubelmaker Ruben te zijn. Maar hoe zorg je dat zo’n knappe man verliefd op je wordt als je net wat te zwaar bent? En waarom zou zo’n slimme vrouw verliefd op je worden als je maar een simpele meubelmaker bent?

Chantal van Gastel beschrijft in dit boek de onzekerheden waar elke vrouw weleens last van heeft, waardoor het verhaal van Isa erg herkenbaar is. Maar dankzij de vlotte humor kun je niet anders dan dit boek met een glimlach op je gezicht lezen. Na dit boek verschenen ook nog Zwaar beproefd! en Zwaar verguld!

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Wat doe je als je de kans krijgt om een stroopwafelcafé te openen in New York? Suze pakt die kans in een opwelling aan. Maar als ze eenmaal in New York is, blijkt het allemaal niet bepaald mee te vallen. Gelukkig maakt ze snel vrienden in de buurt die haar helpen een succes te maken van de Stroopwafelshop.

Humor, vriendschap, een oppashond en een stroopwafelcafé. Meer heb je niet nodig om een paar uur heerlijk weg te dromen.