De dagen worden korter en het wordt kouder buiten, dus hebben we de BoekenTop5 van november gevuld met boeken vol puzzels en spellen om lekker binnen te spelen. Van het oplossen van mysteries tot bordspellen van over de hele wereld en van jong tot oud, voor iedereen zit er een leuk puzzelboek in deze top 5.

Reis om de wereld in 200 puzzels - Dan Moore

Dit boek is geïnspireerd op het boek ‘Reis rond de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne. De beschrijvingen van de reis die Phileas Fogg maakt, komen op artistieke wijze terug in de puzzels. De puzzels zijn ingedeeld in verschillende categorieën (bijvoorbeeld wiskunde, geheugen, logica) en verschillende moeilijkheidsniveaus. Het boek is daardoor geschikt voor puzzelaars van uiteenlopende niveaus.

Escape room puzzels - James Hamer-Morton

Onderzoeksverslaggever Adam Parkinson raakt verstrikt in de duivelse wereld van Wexell Corporation. Samen met Adam moet je tien puzzels oplossen om uit de klauwen van de gevaarlijke Wexell te blijven en hun plannen voor wereldheerschappij bloot te leggen. Ga jij de uitdaging aan?

De wereld in spellen - Ernst Strouhal

Vanaf het einde van de zeventiende eeuw is het spelen van bordspellen een populair tijdverdrijf voor volwassenen. Vaak werd er gespeeld om geld. Veel van deze spellen zijn gebaseerd op Ganzenbord en zijn prachtige geografie- en reisspellen. In dit boek kun je 63 spelborden uitvouwen om dit soort spellen te spelen. De spelregels zijn bij elk spel naast het spelbord geschreven.

Escape game - Benjamin Bouwyn

Lukt het jou om tijdens de Franse Revolutie uit de gevangenis te ontsnappen? Om een moord op je collega-agent te voorkomen? En om een bomaanslag op een beroemd hackerscollectief te voorkomen? In het boek Escape Game puzzel je je door deze drie avonturen heen door middel van het oplossen van raadsels, het ontcijferen van codes en het doorzoeken van ruimtes.

Wie heeft het gedaan? - Victor Escandell

Dit boek is voor detectives-in-de-dop vanaf 8 jaar. Er zijn 25 mysteries die opgelost moeten worden. En ja, er is wel eens iemand vermoord, maar er zijn ook heel veel andere mysteries. De raadsels zijn vormgegeven als kort stripverhaal en zitten vol met grappige, hilarische en bizarre details. Dit boek biedt gegarandeerd urenlang vermaak. 

Maartimages/rmd/21/BoekenTop5_De_favorieten_van_Jamie

FebruariBoekenTop5 Feelgood van Nederlandse bodem

JanuariBoekenTop5 Tips van literatuurconsulent Maaike

DecemberTijdschriften voor de feestdagen

November Spellen en puzzels

Oktober En toen