Je hebt het misschien al gezien bij je bezoek aan de bibliotheek: we hebben een nieuwe collega! Yvonne komt ons team versterken als klantadviseur en consulent digitale vaardigheden. Ze heeft voor jullie een top 5 gemaakt met haar favoriete boeken om op een zomerse dag mee te ontspannen.

De Klokkenluider – John Grisham
Advocaten Lacy en Hugo werken voor een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt. Ze krijgen een zaak voorgeschoteld die aan alle kanten rammelt. Al snel blijkt er een groots netwerk te zijn met in het middelpunt een door een Indianenstam gerund casino waar corrupt geld wordt witgewassen. Lacy en Hugo raken verstrikt in deze zaak. Wie is hun contactpersoon Greg Myers? Wat hebben de Indianen er mee te maken? En hoe komt rechter Claudia Mc Dover aan al dat geld?

Een ´legal thriller´ met veel vaart, waarin je wil blijven lezen!

Kijk niet weg – Linwood Barclay
Journalist David, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan zijn in een pretpark, waar Ethan plotseling verdwijnt. In paniek gaan David en Jan op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje, maar nu is Jan zoek. Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord, duikt David in Jans verleden en komt hij erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend.

Deze boeiende thriller is spannend tot de laatste pagina!

Vertrouw mij – Jessica Vallance
Als Charlotte op een avond in een steegje een gewonde, bewusteloze man vindt, zorgt ze ervoor dat hij in het ziekenhuis terecht komt. De ouders van de man, die Luke heet, zijn dankbaar dat Charlotte zich over hem ontfermd heeft en Charlotte laat hen in de waan dat zij Lukes vriendin is. Ze wordt door de ouders liefdevol in het gezin opgenomen en daar geniet ze enorm van. Rebecca, de zus van Luke, vertrouwt Charlotte echter niet. Langzaam groeit het wantrouwen tussen de twee vrouwen. Wie gaat het verst om haar geheim te bewaren…?

Een psychologische thriller die je verrast en op het verkeerde been zet!

Hartendief op pootjes – Melinda Metz
Na al dat ´thriller-geweld´ staat in mijn top vijf dit humoristische boek over Jamie, haar buurman David en haar kat MacGyver. Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van deze drie hoofdpersonen. MacGyver (‘Mac’ voor insiders) vindt dat Jamie een leuke man nodig heeft om haar weer gelukkig te maken. Hij bedenkt dat David een goede match voor haar zou zijn, dus steelt hij spullen van David en verstopt deze bij Jamie. Dit blijft Mac net zo lang volhouden totdat de twee elkaar leren kennen. Maar verliefd worden ze niet, écht niet…

Een grappige en originele chicklit in een makkelijke schrijfstijl!

Weg van alles – Fiona Higgins
En natuurlijk kan ook een familieroman in deze lijst niet ontbreken. Paula doet binnen een week twee schokkende ontdekkingen: haar dochter wordt digitaal gepest en haar man Hamish heeft haar bedrogen. Van haar comfortabele leven is niets meer over en ze kan maar één oplossing bedenken: wegwezen! Samen met haar twee tienerkinderen Caitlin en Lachie en haar vader Sid vertrekt ze op een reis langs de westkust van Australië. Het wordt een roadtrip vol hindernissen, gebeurtenissen en ontmoetingen, maar zonder internet en smartphones. Gewoon back to basics.

De thema’s in dit boek zijn herkenbaar. Het verhaal leest heerlijk vlot weg en is bij vlagen hilarisch!

AprilDe_favorieten_van_Anja

Maartimages/rmd/21/BoekenTop5_De_favorieten_van_Jamie

FebruariBoekenTop5 Feelgood van Nederlandse bodem

JanuariBoekenTop5 Tips van literatuurconsulent Maaike

DecemberTijdschriften voor de feestdagen

November Spellen en puzzels