Voor de BoekenTop5 van juni heeft leesconsulent Ingrid vijf geweldige kinderboeken uitgezocht om lekker zelf te lezen. Spannende boeken om mee op avontuur te gaan, grappige boeken om bij in een deuk te liggen en boeken om over na te denken. De boeken zijn allemaal te leen in de bieb, maar je kan ze ook downloaden als e-book of als luisterboek.

De Grijze Jager 1: De ruïnes van Gorlan - John Flanagan
Will is gekozen om leerling te worden van een mysterieuze Ranger. Al snel raakt hij betrokken bij een missie om te voorkomen dat de koning wordt vermoord. Dit boek is het eerste deel in de serie van De Grijze Jager. Het is een superspannend avontuur dat zich afspeelt in een soort middeleeuwse setting. Een aanrader voor wie veel van gamen houdt. Echt heerlijk om te lezen of te luisteren en je mee te laten nemen in het verhaal. Dit boek is ook te downloaden als e-book in de Online Bibliotheek en als luisterboek in de LuisterBieb.

1,2,3 Enteren - Reggie Naus
Piratengezin Donderbus woont in hun zelfgebouwde piratenhuis in een gewone straat. Ze hebben nogal moeite om zich aan te passen aan de levenswijze van ‘landrotten’. Dit boek is lachen van begin tot eind om de piratenfamilie, die voor het eerst van hun leven een gewone baan moeten nemen omdat hun piratenschat gestolen is. Dit boek is ook te downloaden als e-book in de Online Bibliotheek en als luisterboek in de LuisterBieb.

Geheim agent Oma - Manon Sikkel
Max wordt elke vrijdagmiddag door zijn oma opgehaald, zo’n oma die lief is en een beetje doof, lelijke kriebelende truien breidt en met Max puzzelt. Wanneer ze in het ziekenhuis belandt, wordt hij op vrijdagmiddag door zijn andere oma opgehaald. Zij blijkt inderdaad een héél andere oma te zijn: ze is een geheim agent…

Spanning en humor in dit boek waarin Max ontdekt dat hij een oma heeft die werkt als geheim agent. Omdat zij op hem past, gaat hij mee op avontuur. Dit boek is ook te downloaden als e-book in de Online Bibliotheek.

Een vriend zonder tanden - Angelique van Dam
Caro mist thuis aandacht en gezelligheid, omdat haar ouders fulltime werken. In plaats van dat vreselijke overblijven op school, gaat Caro eten bij een bejaardentehuis in de buurt. Al snel sluit ze vriendschap met meneer Hans. Om het saaie en vaak eenzame leven van de bejaarden wat op te pimpen bedenken ze samen wilde plannen. Een boek om over na te denken. Dit boek is ook te downloaden als e-book in de Online Bibliotheek.

Wat klopt daar in de nacht? - Anke kranendonk
Als zijn vader en moeder 's avonds elk een belangrijke bijeenkomst hebben, kiest Mees ervoor om alleen thuis te blijven. Hij belt de vaste oppas Willem op dat hij niet hoeft te komen. Een bloedstollend verhaal over Mees die voor het eerst alleen thuis is en allerlei enge geluiden hoort. Hij besluit daarom te gaan drummen, maar de geluiden worden hier alleen nog maar harder van... Dit boek is ook als e-book te downloaden in de Online Bibliotheek.

AprilDe_favorieten_van_Anja

Maartimages/rmd/21/BoekenTop5_De_favorieten_van_Jamie

FebruariBoekenTop5 Feelgood van Nederlandse bodem

JanuariBoekenTop5 Tips van literatuurconsulent Maaike

DecemberTijdschriften voor de feestdagen

November Spellen en puzzels