We moeten met zijn allen voorlopig nog even binnen blijven. Gelukkig staan er in de online bibliotheek genoeg boeken met activiteiten voor in en om het huis! We hebben vijf leuke e-books voor je uitgezocht voor in de BoekenTop5 van deze maand.

Alles is haken: heel veel accessoires in kleur - Saskia Laan
Je hebt wellicht nog wat (resten) katoen en haaknaalden in huis. Dan kun je meteen aan de slag met dit inspirerende en aansprekende haakboek. Het begint met praktische tips en aanwijzingen om het ook voor beginners toegankelijk te maken. De uit te voeren projecten zijn mode- en woonaccessoires in vaak meerdere kleuren, variërend van een vlaggenlijn tot een poncho. Het stekenaanbod is gevarieerd: er zijn kantachtige patronen, vlakkere patronen en patronen met structuursteken.

Buiten de perken - Romke van de Kaa
Nu we meer vertoeven in onze eigen achtertuin gaan we ons toch allerlei dingen afvragen.
Romke van de Kaa doet verslag van zijn verworven kennis, zijn eigengereide inzichten en van zijn hartstochtelijke liefde voor de tuin. Tuinieren is een kwestie van nuchter verstand, de juiste keuzes maken en heel hard werken. Planten zijn net mensen: je hebt staanders, kruipers, leuners en steuners. De een kan de ander niet uitstaan; sommige gedijen alleen hier, andere daar. Van de Kaa geeft een overzicht van de plantenfamilies, van technieken, maar ook van de verschillende mogelijkheden, zoals de bloemenweide, de rotstuin en de kindertuin.

Art journaling en mixed media: ideeën voor je eigen art journal - Marieke Blokland
Veel mensen worden nu juist creatiever: wel eens gedacht aan een art journal? Dit kun je vergelijken met een visueel dagboek. Het is een boek waarin het dagelijks leven gedocumenteerd wordt in woord en beeld - het zijn ware kunstwerkjes!
Dit boek kan je daarbij op weg helpen en inspireren. Alle denkbare technieken worden behandeld, zoals collages, kalligraferen, illustreren, foto’s, papier, sjablonen en letters. Voor beginnende en gevorderde creatieve mensen van alle leeftijden.

Bakbijbel: Rutger bakt van A tot Z - Rutger van den Broek
Het lijkt wel of heel Holland nu thuis bakt. Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leert Rutger van den Broek je in dit boek stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt de Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies, friandises, tulband of koffiebroodje. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.

Het grote poetsboek: snel en simpel een schoon en opgeruimd huis - Diet Groothuis
Nu we weinig de deur uit komen is een opgeruimd huis wel zo fijn. Met behulp van dit heldere, praktische, inspirerende en effectieve boek gaat het poetsen als vanzelf. Diet Groothuis deelt wetenswaardigheden, handige schema's, duurzame tips en slimme trucjes over het schoonmaken. Het leven is een onophoudelijke oorlog tegen troep en viezigheid, maar die oorlog is makkelijker te winnen dan je denkt. Van stappenplan van dag tot dag tot jaarplanning; het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je goede voornemens om te zetten in daden.

 

AprilDe_favorieten_van_Anja

Maartimages/rmd/21/BoekenTop5_De_favorieten_van_Jamie

FebruariBoekenTop5 Feelgood van Nederlandse bodem

JanuariBoekenTop5 Tips van literatuurconsulent Maaike

DecemberTijdschriften voor de feestdagen

November Spellen en puzzels