Nu we met zijn allen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is de LuisterBieb een uitkomst. Je hoeft er de deur niet voor uit, je kan lekker vanaf de bank een nieuw boek lenen. De LuisterBieb is speciaal voor alle thuisblijvers tijdelijk uitgebreid met 100 extra luisterboeken die voor iedereen beschikbaar zijn, ook voor iedereen die geen lid is van de bibliotheek. Voor de top 5 van april hebben we vijf titels uit de LuisterBieb geselecteerd die passen bij deze vreemde situatie.

De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door – Herman Finkers
Wat gaat er bij jou allemaal niet door nu? Je vakantie? Dat concert waar je je al maanden op verheugde? Het familieweekend? Om de ellende een beetje te verzachten adviseren wij om ‘De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door’ te luisteren. Dit boek maakt je ongetwijfeld aan het lachen. En dat kunnen we nu wel gebruiken.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
Overal ontstaan de mooiste initiatieven om elkaar door deze rare tijd te helpen. Buren doen boodschappen voor elkaar, er worden bloemen bezorgd bij ziekenhuizen en er worden concerten gegeven vanaf parkeerplaatsen voor verzorgingshuizen. Het lijkt erop dat Rutger Bregman gelijk heeft: de meeste mensen deugen.

Virussen – Ab Osterhaus
Je hebt hem de afgelopen weken waarschijnlijk wel eens op tv gezien: Ab Osterhaus. Hij is een van Nederlands bekendste virologen en griepdeskundigen. In de LuisterBieb staat nu een hoorcollege van hem over virussen en de historische ontwikkeling van de virologie. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over virussen.

Stuur me een berichtje – Jill Mansell
We kunnen elkaar beter even niet opzoeken nu. Maar we kunnen elkaar wel berichtjes sturen! Een appje naar je collega’s die je niet meer ziet, een kaartje naar oma of een borrelavond via skype, we vinden met elkaar manieren om in contact te blijven. Dit boek van Jill Mansell is een heerlijk feelgoodverhaal voor iedereen die behoefte heeft aan wat vrolijks om te lezen.

Wie stuur jij deze week een berichtje?

Diagnose besmet – Tess Gerritsen
Tess Gerritsen ken je misschien van de serie Rizzoli & Isles, maar ze heeft ook een aantal medische thrillers geschreven. Ze is zelf arts en kent de medische wereld daardoor goed. In ‘Diagnose besmet’ ontdekt een arts een mysterieuze, zeer besmettelijke infectieziekte bij een aantal patiënten. Een zeer toepasselijk verhaal dus voor deze tijd.

Oktober En toen

SeptemberVerfilmd als Netflix-serie

AugustusTips van de consulent letteren

JuliZomerse favorieten

JuniIn en om het huis

MeiIn en om het huis