Voor de BoekenTop5 van februari heeft klantadviseur Nicole een top 5 samengesteld van boeken die net even anders zijn. Boeken die niet binnen een genre passen. Sprookjesachtige boeken met een vleugje magie. Boeken die je meenemen naar een andere wereld. Laat deze boeken je fantasie prikkelen!

Er was eens... iets anders - Danielle Tellen
Een prachtige hervertelling van het sprookje van Assepoester. De ‘boze’ stiefmoeder heeft een geheel nieuwe rol. Zij vertelt het ware verhaal van Assepoester, wiens kindermeisje ze eens was. In dit licht voel je respect voor haar en ga je van haar en haar lelijke dochters houden. Met recht een ‘andere’ leeservaring.

De beer en de nachtegaal - Katherine Arden
Lees dit boek bij een knappend haardvuur, gehuld in een warme deken. Het voert je mee naar het ijzig koude, 14e-eeuwse Rusland. Hier groeit het wilde meisje Vasja op met oude, magische verhalen, verboden door de kerk. Een wild, duister en adembenemend sprookje vol magie en angstaanjagende wezens. Je wilt er meer van en dat kan gelukkig. Er volgen nog 2 delen!

De boekbinder - Bridget Collins
Stel dat je verdriet kunt wissen, pijn vergeten, een geheim verbergen. Voor altijd! Zou je dat doen? Het heeft een prijs, zoals je kunt lezen in dit ongewone liefdesverhaal, verweven met geheimen, intriges en magie. Laat je verrassen door dit moderne sprookje in een Victoriaanse setting, waarin je wordt meegesleept door onverwachte wendingen en een fascinerende ontknoping.

De meermin en de courtisane - Imogen Hermes Gowar
Prachtig Londen 1785. Je ruikt de geuren, ziet de pracht en praal, voelt de standenverschillen. In deze historische roman, verweven met een vleugje magisch realisme, ontmoeten koopman Hancock en courtisane Angelica Neal elkaar. Hun levens raken vervlochten door de ‘meermin’, die heel Londen moet aanschouwen. Intrigerende, mysterieuze en beeldende beschrijving. Als je het boek uit hebt, geloof je echt dat zeemeerminnen bestaan.

De pasja van de keuken - Saygin Ersin
Treedt de exotische, magische wereld binnen van het Ottomaanse Rijk in de 17e eeuw. Laat in gedachten je tong strelen door de heerlijkheden die de ‘Pasja van de keuken’ bereidt. Hij controleert de gedachten en gevoelens van iedereen die zijn gerechten proeft. Deze magie zet hij in om zijn geliefde Kamer te bevrijden uit de harem van de sultan.
Een romantische, humoristische en soms zelfs spannende historische vertelling, met de flair van een sprookje uit duizend-en-één nacht.

JuniIn en om het huis

MeiIn en om het huis

AprilBoekenTop5 Luisterbieb

MaartBoekenTop5 Rebellen en dwarsdenkers widget

FebruariBoekenTop5 Net even anders

Januari BoekenTop5 widget