Boekentop 5: Mediawijze Weken

 

Van 6 t/m 22 april organiseert de bibliotheek verschillende Mediawijze activiteiten. Voor kinderen, jongeren en volwassenen zijn er veel boeken over actuele mediawijze onderwerpen, zowel informatief als fictie. Wij hebben alvast een top 5 samengesteld. Veel (veilig) leesplezier!

De Cirkel - Dave Eggers

De Cirkel is de naam van een enorm softwarebedrijf waar de jonge Mae in dienst treedt. Al snel merkt ze dat het meer is dan een kille organisatie: de werknemers worden niet gezien als robots of nummers maar als individuen. Na verloop van tijd begint ze te twijfelen aan de werkwijze van het bedrijf.

Digital Detox - Florence Pérès

WhatsApp, Facebook, Instagram of e-mailen zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Maar wanneer is het te veel van het goede? Florence Pérès legt in deze praktische gids uit hoe mensen van hun digitale verslaving af kunnen komen.

Superverslavend - Adam Alter

In dit onthullende boek maakt de Amerikaanse professor Adam Alter duidelijk hoe we met z’n allen bij de neus genomen worden door de technologiebedrijven. In wezen gaat het over gedragsverslaving en dan met name de digitale variant.

Is daar iemand? - Wouter van Noort

De ondertitel van deze persoonlijke zoektocht van journalist/auteur en gastspreker bij DWDD is ‘hoe de smartphone ons leven beheerst’. Op een prettig leesbare manier behandelt de auteur de invloed die de smartphone heeft ingenomen in ons sociale leven. Zo komen aan de hand van vaak leuke onderzoeken van wetenschappers, universiteiten en bedrijven verschillende onderwerpen aan bod.

Je hebt wél iets te verbergen - Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis

Meer dan ooit staat de zogeheten informationele privacy (de bescherming van persoonsgegevens) onder druk. Twee onderzoeksjournalisten gaan hier in op de hedendaagse risico's op het gebied van IT, met alle gevolgen van dien. Om dit boek te lezen is geen voorkennis vereist.

Boekentop 5 mediawijsheid