In je eentje met een boek op de bank is heerlijk. Maar wat als je boek uit is? Dan kom je natuurlijk naar onze leesclub om met andere boekenwurmen over het gelezen boek te praten!

Het einde van de vakantie is in zicht, dus bij de bibliotheek zijn we al weer druk met het plannen van leuke activiteiten in het najaar. Wil je niks missen? Schrijf dan de onderstaande data alvast in je agenda.

Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

In het weekend van 14 en 15 september zijn de Open Monumenten Dagen, met dit jaar als thema 'Plekken van plezier'. De bibliotheek van Roermond, die al sinds 1907 een plek van leesplezier is, organiseert op zondag 15 september een historische stadwandeling.

Aanwinsten

In Roermond hebben 6000 mensen moeite met lezen en schrijven. Veel van deze mensen weten niet dat er hulp is. Die hulp kunnen ze krijgen in het digiTaalhuis.

Om ervoor te zorgen dat mensen de weg naar het digiTaalhuis vinden, heeft de Bibliotheek Bibliorura met steun van de Gemeente Roermond en het Laurentius Ziekenhuis een campagne ontwikkeld om het digiTaalhuis nog meer onder de aandacht te brengen.

De campagne werd woensdagmiddag 3 juli feestelijk gelanceerd in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Wethouders Ferdinand Pleyte en Marianne Smitsmans en voorzitter van de raad van bestuur van het Laurentius Ziekenhuis Marja Weijers lichtten toe waarom zij deze campagne zo belangrijk vinden. Taalambassadeurs Jeroen en Jan vertelden hoe beter kunnen lezen en schrijven invloed heeft gehad op hun leven.

Voor de campagne van het digiTaalhuis zijn verschillende materialen ontwikkeld, waaronder een flyer en poster, narrowcasting en banners. Deze materialen worden beschikbaar gesteld voor gebruik op de website van het digiTaalhuis. Hier kunnen alle materialen gedownload worden om te laten drukken of voor gebruik op websites, social media, etc. Ook is hier het filmpje over Jeroen te vinden. De Bibliotheek Bibliorura, Gemeente Roermond en het Laurentius Ziekenhuis hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken zodat het digiTaalhuis een begrip wordt in Roermond.

Openingstijden afhaalpunten

Boeken Top 5 - Augustus

BoekenTop5 VakantieBieb widget